OTAC ODBIO DA SE POJAVI NA VENČANJU SINA JEDINCA: "Proveo sam taj dan sa njegovom bivšom ženom"

Autor:

Lifestyle

13.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolna ispovest muškarca koji se razočarao u jedinog nslednika.

OTAC ODBIO DA SE POJAVI NA VENČANJU SINA JEDINCA: "Proveo sam taj dan sa njegovom bivšom ženom"

Foto: shutterstock

Za većinu roditelja venčanje njihove dece jedan je od najvažnijih događaja u životu. Ali, ponekad se dogodi da između roditelja i dece dođe do nesuglasica, pa ne pristaju da izglade odnose ni po koju cenu.

Takvo iskustvo ima i jedan otac koji je insistirao na anonimnosti, a koji je svoju bolnu roditeljsku priču podelio na internet forumu. On je, ujedno, zatražio i savet kako da se postavi u budućnosti, s obzirom na to da je njegova relacija sa sinom jedincem veoma delikatna.

- Kad se moj sin prvi put ženio, supruga i ja smo bili najsrećniji na svetu, jer smo ga čekali 10 godina i postali roditelji kad smo bili zreli ljudi – napisao je.

- Snajku smo upoznali mesec dana pre venčanja i veoma nam se dopala. Inače se sinu nikada nismo mešali u izbor devojaka, iako je kao tinejdžer, pa i kad je prerastao te godine, znao da bude prilično stidljiv u muško-ženskim odnosima. Dve godine posle venčanja obradovao nas je vešću da će postati otac. Ubrzo pošto smo dobili unuku, moja supruga je preminula od moždanog udara. Tako je veliku radost smenila velika tuga, jer sam ostao sam u kući, a nisam želeo da se preselim kod sina, snajke i unuke.

Republika

Foto: pixabay.com

Otac nije prihvatio sinovljev poziv da se pojavi na venčanju

 

Godinu dana kasnije sin mu je saopštio da želi da se razvede.

- Pokušao sam da razgovaram sa njim, da mu objasnim da je odluka o razvodu baš kao i odluka o braku veoma krupna i da bi trebalo dobro da razmisli pre nego što povuče takav potez. Nije hteo da me posluša, za razliku od snajke koja je i te kako bila voljna da ode u bračno savetovalište i zajedno sa stručnjacima poradi na popravljanju odnosa sa mojim sinom – nastavio je ovaj otac.

Nedugo zatim, sin mu je saopštio da se razveo, a onda i da će se ponovo venčati.

- Bio sam zaprepašćen takvim razvojem situacije. Nije mi palo na pamet da bi tako brzo mogao da pronađe osobu sa kojom će otići pred oltar. Naravno, pozvao me je na večanje, uz napomenu da mogu da dođem sa kim god poželim. Valjda je mislio da sam posle smrti njegove majke pronašao ženu sa kojom ću deliti život, a da mu to nisam rekao – napisao je ogorčeno.

U isto vreme kad mu je stigla pozivnica za sinovljevo venčanje pozvala ga je bivša snajka. Požalila mu se da njen bivši suprug ne viđa njihovu ćerkicu koja, kao i svako dete, čezne za ocem, kao i da ne plaća alimentaciju.

- Ako sam do tada i razmišljao da odem na sinovljevu svadbu, tog trenutka su sve šanse da tako nešto uradim pale u vodu. Odlučio sam da na dan njegovog venčanja budem sa bivšom snajkom i mojom unučicom. Hteo sam da im koliko-toliko olakšam tešku situaciju i da im pokažem da na mene uvek mogu da računaju. Tad sam saznao da je moj sin počeo da „švrlja“ već u prvoj godini braka, ali je snajka verovala da će se smiriti kad postane otac. Znam da je moja odluka da ne odem na sinovljevu svadbu bila radikalna, ali u isto vreme mislim da je bila ispravna. Bivše snajke i unučice nikada neću da se odreknem, ali me duša boli zbog sina koji je sigurno ljut na mene. Kako dalje da postupim?– pitao je ovaj muškarac.

Mnogi koji su pročitali njegovu ispovest osetili su potrebu da ga posavetuju šta da uradi.

- Pozovite sina i novu snajku u goste. Red je da upoznate ženu sa kojim vaš sin sada živi. Potrudite se da je ne dočekate „na nož“, jer stvari često nisu onakve kakvim nam se na prvi pogled čine. Probajte da razgovarate sa njima prijateljski, a vremenom će stvari doći na svoje – glasio je jedan komentar.

Žena koja je imala slično iskustvo sa svojim sinom posavetovala ga je drugačije:

- Mislim da je najpametnije da najpre pozovete sina i izvinite mu se što niste došli na svadbu. Objasnite mu da je to bila vaša odluka i da ste želeli da taj dan provedete sa unučicom. Kad se sretnete, podsetite ga da mora da bude odgovoran i brižan otac. Možda bivša snajka nije bila sasvim iskrena prema vama, možda vam je nešto prećutala. Ne sudite sinu naglo, da se sutra ne biste kajali.

Jedan korisnik foruma bio je prilično oštar:

- Da sam na mestu vašeg sina, nikada vam ne bih oprostio! Lepo je što ste želeli da se vidite sa unučicom i bivšom snajkom, ali to ste mogli da uradite bilo kog dana, a ne baš na dan kad se vaš sin jedinac ženio. Ipak imate samo jednog sina i trebalo je da mu oprostite. Samo on i njegova bivša žena znaju zbog čega su se razveli. Razmislite koliko ste se ogrešili o vaše jedino dete i zamolite ga za oproštaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading