STARINSKI TRIK ZA SKIDANJE KAMENCA: Potreban vam je samo jedan NOVČIĆ i videćete magiju na delu!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

13.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte jer ovo ništa ne može da vas košta.

STARINSKI TRIK ZA SKIDANJE KAMENCA: Potreban vam je samo jedan NOVČIĆ i videćete magiju na delu!

Foto: Shuterstock

Kamenac je neprijatelj broj jedan skoro svakog domaćinstva. Predstavlja ozbiljan i čest problem koji se javlja kada voda isparava, što rezultira spajanjem kalcijuma i magenezijuma. 

Retko koja je površina otporna na kontakt sa vodom, ali se najčešće nakuplja oko toaleta, šporeta, lavaboa... 

Sve ovo dovodi do toga da se žene bore sa njim i da je potrebno svakodnevno čiščenje svega kako ne bi došlo do tvrog kamenca i opšteg haosa. 

Republika

Foto: Shutterstock

Kamenac se na ovaj način može ukloniti

 

Starisnki trik za skidanje kamenca 


Među različitim metodama za uklanjanje kamenca, jedan gotovo besplatan trik je privukao pažnju korisnika.

Naime, preporučeno je da se bakarni novčić natopi, nakon čega će kamenac početi da se rastvara. Ovaj savet dolazi od stručnjaka za čišćenje, a mnogi tvrde da su ovo i naše bake znale.

- Natopite bakarni novčić i kamenac će se rastvoriti - napisao je jedan stručnjak za čišćenje. Deleći isti savet, drugi je potvrdio da ovo funkcioniše, i da ne morate da koristite novčić, bilo koji drugi predmet od bakra će poslužiti.

Potvrda je bila i od drugih korisnika koji su istakli da ova metoda zaista funkcioniše. Takođe, pominje se i upotreba izbeljivača koji je efikasan u uklanjanju kamenca na toaletu, kako je jedan korisnik iskustveno podelio.


Koliko god da uklanjanje naslaga kamenca može biti izazovno, uz kreativne i efikasne metode poput natapanja bakarnog novčića ili korišćenja izbeljivača, moguće je rešiti ovaj problem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading