KAKO OPRATI ZIMSKU JAKNU:Jedino ovako je nećete OŠTETITI i POHABATI!

Autor: M.O.

Lifestyle

21.11.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je prati ih odvojeno od ostalog veša.

KAKO OPRATI ZIMSKU JAKNU:Jedino ovako je nećete OŠTETITI i POHABATI!

Foto: unsplesh.com

zimska jakna

Pravilno čišćenje zimske jakne je veoma važno kako bi ona zadržala svoj besprekoran izgled i pružila nam adekvatnu zaštitu od hladnoće tokom narednih sezona.

Kako bismo očuvali kvalitet i izgled našeg zimskog komada odeće, neophodno je da ga redovno pregledamo i vodimo računa o njegovoj nezi. Ukoliko primetimo manje mrlje na jakni, savetuje se da ih odmah uklonimo vlažnom krpom i malom količinom deterdženta.

 

Republika

Foto: unsplesh.com

Zimske jakne perite isključivo na ovaj način

 

Međutim, šta raditi ukoliko ove metode ne daju željene rezultate? Evo šest važnih saveta koji će vam pomoći u pravilnom održavanju zimske jakne.


Prvi savet je da jaknu uvek perete odvojeno od ostalih odevnih predmeta u mašini za veš. Pufnaste zimske jakne zahtevaju dodatan prostor kako bi se pravilno oprale, stoga je važno da im omogućimo dovoljno mesta u bubnju mašine. Pre pranja, obavezno zatvorite sve patentne zatvarače i čičak trake na jakni, kako biste sprečili mogućnost oštećenja materijala tokom pranja.

Kada je reč o temperaturi vode i broju obrtaja, preporučuje se da jakne perete na programu za osetljive tkanine ili vunu, na maksimalno 40 stepeni. Nakon pranja, savetuje se uključivanje centrifuge, ali na nežnom režimu od maksimalno 400 okretaja u minuti, kako biste izbegli oštećenje materijala.

Prilikom izbora deterdženta, treba obratiti pažnju na njegove sastojke. Konvencionalni deterdženti koji sadrže agresivne sastojke mogu oštetiti perje i učiniti ga krutim. Zato se preporučuje korišćenje specijalnih deterdženata za pranje perja, koji će adekvatno zaštititi tkaninu i dati joj potrebnu količinu masnoće.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading