NE ZNATE GDE DA SUŠITE VEŠ TOKOM ZIME? Zaboravite na garažu, OVA mesta u kući su idealna i bez lošeg efekta po naše zdravlje!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.10.2023

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored ovih saveta, nećete više mučiti muku sa sušenjem veša tokom zimskih dana.

NE ZNATE GDE DA SUŠITE VEŠ TOKOM ZIME? Zaboravite na garažu, OVA mesta u kući su idealna i bez lošeg efekta po naše zdravlje!

Foto: shutterstock

Dolazi hladnija sezona, a sušenje veša na svežem vazduhu postaje sve teže i manje praktično. Kako biste sačuvali svežinu i kvalitet vašeg veša, važno je odabrati pravo mesto za sušenje. Evo nekoliko saveta o tome gde je najbolje, a gde nikako ne biste trebali sušiti veš tokom zimskih meseci.

Najbolje mesto za sušenje veša tokom zime:

Unutrašnja sušnica: Ako imate unutrašnju sušnicu ili poseban prostor za sušenje veša, to je idealno rešenje tokom zime. Ovi prostori su često dobro provetreni i imaju kontrolisane uslove za sušenje veša.

Kupatilo: Kupatilo je takođe dobro mesto za sušenje veša tokom zime, posebno jer se tu često nalazi prirodna ventilacija. Možete koristiti tuš kabinu ili kadu za sušenje veša, a vlažnost koja se stvara tokom sušenja može biti korisna za održavanje određenih tkanina.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Osušite brzo veš tokom zimskog perioda

 

Soba sa otvorenim prozorom: Ako imate dovoljno prostora i mogućnosti za otvaranje prozora, soba sa otvorenim prozorom može biti dobro mesto za sušenje veša. Na taj način omogućavate cirkulaciju svežeg vazduha i brže sušenje.

Mesto gde nikako ne biste trebali sušiti veš tokom zime:

Garaža: Garaže obično nisu dobro provetrene i mogu biti skladište različitih hemikalija i mirisa koji mogu zadržati se na vašem vešu.

Tavan ili podrum: Slično kao i garaže, tavani i podrumi nisu optimalni za sušenje veša tokom zime. Nedostatak provetravanja i kontrole temperature mogu dovesti do sporijeg sušenja i neprijatnih mirisa.

Dnevna soba ili spavaća soba: Sušenje veša u prostorijama gde provodite dosta vremena, kao što su dnevna ili spavaća soba, nije preporučljivo. Povećana vlažnost može dovesti do stvaranja buđi i neprijatnih mirisa.

Kuhinja: Sušenje veša u kuhinji takođe nije najbolji izbor, jer će vam to oduzeti dragoceni prostor za pripremu hrane, a mirisi hrane se mogu preneti na veš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading