NAJPOPULARNIJA IMENA ZA DECU U 2024: Jaka i MOĆNA simbolika koja ostaje upamćena kod svih!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.12.2023

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako uskoro postajete roditelji, ovo su predlozi!

NAJPOPULARNIJA IMENA ZA DECU U 2024: Jaka i MOĆNA simbolika koja ostaje upamćena kod svih!

Foto: pexels.com

Beba

Od svih izazova koje budući roditelji prolaze dok iščekuju dolazak bebe, jedan od najuzbudljivijih trenutaka je odabir imena. Mama i tata su svesni da će to ime oblikovati detetov identitet, stoga žele doneti odluku koju neće kasnije zažaliti.

U Srbiji su već duže vreme popularna tradicionalna imena, ali mnoge zanima i koje su aktuelne tendencije u svetu, kao i kako poznate ličnosti biraju imena za svoju decu.

Republika

Foto: pixabay.com

Najpopularnija imena za bebe u 2024. godini

 

Kada su u pitanju ženska imena, prognozira se da će u 2024. godini biti u trendu ona koja su proslavile moćne žene - vladarke, feministkinje, umetnice. U engleskom govornom području, takva imena uključuju: Ada, Bela, Kleo, Emili, Eva, Glorija, Margareta, Maja, Simona.

U Srbiji će i dalje dominirati imena poput Jelena, Katarina, Natalija, Marija i Đurđa. Interesantno je primetiti da je jedno ime u trendu za sledeću godinu kako u Srbiji, tako i u Velikoj Britaniji - Teodora.

Što se tiče muških imena, sve češće se primenjuje praksa davanja "ozbiljnijih" imena sinovima. Stručnjaci sa sajta posvećenog dečjim imenima "Nejmberi" (nameberry.com) predviđaju da će biti popularna imena poput Artur, Džulijan, Fabijan, Filip, Dorijan. Među srpskim imenima, zvuče "ozbiljnije": Arsenije, Vujadin, Krsman, Uglješa, Mitar i Rastko.

U svetu se takođe očekuje trend imena koja odražavaju "nežan" stil roditeljstva - imena koja zvuče meko i melodično, poput Alba, Alfi, Rea, Vila, Liana, ali i ona koja deluju snažno i glamurozno, kao Anastasija, Eleonora, Gabrijela, Petra, Aleksandar, Kristijan i Oskar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading