EVO ZAŠTO TREBA DRŽATI SAPUN ISPOD KREVETA: Naše bake su bile pametnije od nas, bićete zahvalni na ovome!

Autor:

Lifestyle

04.12.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno ovo probajte već večeras!

EVO ZAŠTO TREBA DRŽATI SAPUN ISPOD KREVETA: Naše bake su bile pametnije od nas, bićete zahvalni na ovome!

Foto: shutterstock

Većini ljudi je rutina pre spavanja, veoma slična. Ona uključuje korake poput tuširanja, pranja zuba, presvlačenja u udobnu pidžamu. Ipak, jedan neobičan predmet ste sigurno zaboravili, a trebao bi da postane deo - komad sapuna. 

Osim što se koristi pod tušem ili umivaonikom, sapun može imati iznenađujuće prednosti i van kupatila, o čemu piše "House Digest".

Republika

Foto: pixabay.com

Stavljate sapun ispod kreveta i osetićete razliku

 

Jedna od najzanimljivijih prednosti držanja sapuna u blizini je njegova sposobnost da odbija insekte i prljavštinu. Možete ga koristiti u vrtu kako biste sprečili korov i zaštitili biljke od insekata, a takođe može poslužiti i kao prirodni način za odbijanje paukova u domu. 

Sapuni koji su jakog mirisa, poput kokosa ili eukaliptusa, mogu biti veoma odboji za sve insekte, kako navodi dr. Klement Vinauger. 

Sapun za pomoć kod sindroma nemirnih nogu

Pored toga, sapun može da pruži olakšanje od sindroma nemirnih nogu (RLS), neurološkog poremećaja koji karakteriše neodoljiv nagon za pomeranjem nogu, posebno noću. Iako ne postoje naučni dokazi da sapun može izlečiti RLS, neki pacijenti su pozitivno reagovali na ovu terapiju, često koristeći sapun sa jakim i umirujućim mirisom kao što je lavanda. Prema rečima dr. Mehmet Oz, stavljanje svežeg sapuna ispod čaršava može vam pomoći da opustite noge tokom noći.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading