KUĆNE BILJKE KOJE VAS ŠTITE OD VIRUSA: Prirodni su čistači VAZDUHA, recite zbogom TOKSINIMA i otrovima!

Autor: M.O.

Lifestyle

27.11.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored toga što su dobri čistači vazduha, veoma su lake za održavanje.

KUĆNE BILJKE KOJE VAS ŠTITE OD VIRUSA: Prirodni su čistači VAZDUHA, recite zbogom TOKSINIMA i otrovima!

Foto: unsplash.com

Godine 1989. NASA je sprovela studiju u saradnji s Nacionalnom udrugom stručnjaka za krajolik, koja je bila usmerena na pronalaženje najefikasnijih postrojenja za čišćenje vazduha u svemirskim postajama oko Zemlje.

Osnovni cilj ove studije bio je kombinovanje postrojenja za filtriranje vazduha sa sistemom filtara s aktivnim ugljenom radi smanjenja koncentracije štetnih zagađivača u vazduhu.

Ovaj pristup je imao za cilj da ukloni različite vrste zagađivača, uključujući i hemijske supstance, organske materije, viruse i bakterije.



Biljke imaju sposobnost apsorbovanja ugljen-dioksida i proizvodnje kiseonika. Neke biljke imaju veću sposobnost pročišćavanja vazduha od drugih, a proces apsorpcije štetnih materija iz vazduha, vode ili zemlje, i njihovo pretvaranje u bezbednije supstance, naziva se fitoremedijacija.

Ove biljke igraju ključnu ulogu u apsorpciji, uklanjanju ili razgradnji različitih štetnih materija poput benzola, metanala, trikloretilena, ksilenima i toluena.

Republika

Foto: shutterstock

Ove kućne biljke su idealne sa pročišćavanje vazduha

 


Najbolje biljke za filtriranje zraka za vaš dom



Ako želite da imate prirodan sistem za filtriranje vazduha u svom domu, možete se odlučiti za neke od sledećih biljaka: 

Aloja vera

Osim što je pogodna za filtriranje vazduha, koristi se i kao lekovita biljka. Svima nam je dobro poznato da sam taj sok ima razne kozmetičke primene. 

Bambus 

Osim što čiste vazduh u kući, ove biljke su veoma lepe, samim tim nemojte se ustručavati da ih imate više u jednoj prostoriji. 

Ljiljan mira 

Postoji više od 40 različitih vrsta ljiljana, ali posebno je dobar beli (Spathiphyllum cochlearispathum).

Zlatni potos 

Epipremnum aureum koje se najčešće uzgajaju kao kućne biljke. Najpopularniji je aureum ili zlatni potos. Ono što je dobro to što pročišćava vazduh, veoma je lagana za održavanje. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading