ČAŠE I TANJIRI IMAJU FLEKE KAD IH IZVADITE IZ MAŠINE? Evo gde GREŠITE - uradite jednu stvar i biće uvek blistavi! (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

07.11.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupak dubinskog čišćenja mašine korak po korak.

ČAŠE I TANJIRI IMAJU FLEKE KAD IH IZVADITE IZ MAŠINE? Evo gde GREŠITE - uradite jednu stvar i biće uvek blistavi! (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Većini žena je pranje sudova jedan od najomraženijih poslova. Zbog toga mašinu za pranje sudova smatraju „najboljom prijateljicom“, ali se neretko događa da ova „najbolja prijateljica“ zakaže, te da i posle pranja sudova u mašini oni ne budu čisti.

To se posebno vidi na čašama i drugim predmetima od stakla koji ne blistaju visokim sjajem, iako su oprani na visokoj temperaturi i uz dodatak svih sredstava. Mrlje i bele fleke iziskuju da staklene predmete peremo ručno.

Tiktokerka Bin iz Amerike otkrila je na ovoj društvenoj mreži da je godinu dana vadila prljavo posuđe iz mašine, sa belim flekama po staklenim čašama.

- Da li sam ja jedina koja nije znala da bi i mašine za sudove trebalo dubinski da čistimo? – upitala je Bin, a onda otkrila tehniku zahvaljujući kojoj njena mašima za sudove sada besprekorno radi, a sudovi iz nje izlaze kao da su novi.

Republika

Foto: pixabay.com

Na staklenim čašama najpre se vidi da li je mašini za sudove potrebno dubinsko čišćenje

 

Pre svega, neophodno je jednom mesečno oprati filter, što najveći broj domaćica ne radi.

- Izvadite filter iz mašine, spustite ga u sudoperu, sipajte dosta tople vode i malo deterdženta za sudove, pa ostavite filter da se natapa pet minuta. Potom ga izribajte četkom ili sunđerom, pa ga dobro isperite – savetuje Bin.

Sledeći korak je pranje unutrašnjosti mašine za sudove.

- Po unutrašnjosti mašine pospite 50 grama sode bikarbone, a na gornju policu stavite činijicu sa običnim alkoholnim sirćetom. Uključite mašinu na najduži program pranja i kad završi ubacite tabletu za pranje sudova, vratite filter, pa uključite još jedan program pranja. Mašina će biti blistava i mirišljava – objašnjava Bin.

Ovaj postupak pranja mašine za sudove trebalo bi da praktikujete svakog meseca kako bi sudovi bili blistavi i čisti posle pranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading