DA LI VAM VEŠ IZ MAŠINE IZLAZI UFLEKAN? Problem je u OVOM delu, obavezno je čišćenje!

Autor: M.O.

Lifestyle

23.08.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko je ko znao za ovo.

DA LI VAM VEŠ IZ MAŠINE IZLAZI UFLEKAN? Problem je u OVOM delu, obavezno je čišćenje!

Foto: Shutterstock

U bubnju veš mašine vremenom se talože nečistoće poput prljavštine, kamenca te ostataka omekšivača i deterdženta. Ovo nagomilavanje može ozbiljno narušiti ne samo kvalitet samog uređaja već i produžiti njegov životni vek, kao i uticati na efikasnost pranja. Često se desi da beli veš izlazi flekav, zato je važno redovno i pravilno održavanje. 

Foto: Unsplash

Bubanj veš mašine je najčešći krivac za neprijatan miris tek opranog veša

 

Upustva za pravilno održavanje bubnja:

Ako želite rešiti se neprijatnih mirisa iz vaše veš mašine i osigurati svaku narednu turu veša, isprobajte jednostavan trik sa sirćetom ili limuntusom.

U dozator za prašak sipajte 100 grama limuntusa ili 200 mililitara običnog belog kuhinjskog sirćeta. Takođe, istu količinu sipajte i direktno u bubanj, a zatim pokrenite program za otkuvavanje i sačekajte da veš mašina završi ciklus pranja.

Nakon završetka ciklusa, brzo otvorite vrata veš mašine i ostavite unutrašnjost da se dobro osuši. Takođe, kada se vaša garderoba, peškiri ili posteljina operu i ciklus pranja se završi, nemojte čekati više od pet minuta da otvorite vrata veš mašine i izvadite oprane stvari. Čekanje može stvoriti povoljno okruženje za razvoj bakterija koje uzrokuju neprijatan miris.

Dodatni korisni savet je da bar jednom u dve sedmice prebrišete gumu unutar mašine pamučnom krpom natopljenom sirćetom. Ovaj miris brzo će nestati, a vaš napor će dodatno smanjiti rizik od neželjenih mirisa na vešu koji perete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading