EVO KOLIKO ČESTO TREBA PRATI FARMERKE - BROJKA ĆE VAS BAŠ IZNENADITI! Stručnjaci detaljno objasnili, a mnogi veruju da će se ovako samo USMRDETI

Autor: N.J.

Lifestyle

20.06.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dizajner farmerki otkrio je koja je "prava brojka" nakon koje bi trebalo oprati farmerke.

EVO KOLIKO ČESTO TREBA PRATI FARMERKE - BROJKA ĆE VAS BAŠ IZNENADITI! Stručnjaci detaljno objasnili, a mnogi veruju da će se ovako samo USMRDETI

Foto: Shutterstock

Teksas je izmišljen pre više od 150 godina. Direktor dizajna Levisa Paul O Neil objasnio je posle koliko nošenja bi trebalo oprati farmerke, i brojka će vas sigurno iznenaditi i pomislićete ko može da izdrži da toliko nosi jedne farmerke i da ih ne pere samo da bi lepo izgledale. Ipak, evo šta kažu stručnjaci.

Za strane medije, objasnio je da bi farmerke trebalo oprati hladnom vodom kako boja ne bi izbledela, ali takođe centrifuga ne bi trebalo da bude prejaka. Takođe, još jedan savet - nikada ih ne sušite u mašini!

- Što više perete svoj teksas to će biti svetliji - rekao je.

Isto, objašnjava da to koliko često ćete prati teksas zavisi lično od vas i ne postoji neki jasan broj, ali on je istakao da je to trideset do pedeset nošenja. Takođe, neki umesto pranja koriste druge načine da ih osveže, poput stavljanja u zamrzivač, prskanja sirćetom ili iznošenja na Sunce na "UV pranje" kako bi ubili bakterije, rekao je on.

Foto: Unsplash/ Sarah Brown

Slaganje veša nakon peglanja

Meri Lon Rajan, ide korak dalje, ona je saosnivač brenda odeće "Bassike". Farmerke pere samo kada je neophodno i to sa malom količinom blagog deterdženta.

- Perem ih naopako kako bih zaštitila spoljnja vlakna, na nežnom ciklusu, ako imaju mrlju.

S druge strane, stilistkinja Džejn Herman, koja ima newsletter posvećen farmerkama, veruje da ste vi jedina osoba koja može odlučiti koliko često treba prati farmerke. Kako kaže ona ima malu decu koja se često isprljaju, samim tim često i pere odeću. Savet ove blogerke sličan je savetima drugih stručnjaka:  hladna voda, mala količina blagog deterdženta i "sušiti na Suncu do kraja". Takođe, objasnila je da će neke farmerke izgledati bolje ako nisu oprane, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading