KAKO DA UKLONITE ŽUTE FLEKE SA BELIH PVC VRATA? Sprej od osnovnih sastojaka delovaće za čas, a izgledaće kao tek kupljena

Autor: N.J.

Lifestyle

17.06.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I vrata se povremeno moraju čistiti, a ovo je najbolje i ujedno najjeftnije sredstvo!

KAKO DA UKLONITE ŽUTE FLEKE SA BELIH PVC VRATA? Sprej od osnovnih sastojaka delovaće za čas, a izgledaće kao tek kupljena

Foto: Shutterstock

Da li vas muče bela vrata koja se stalno prljaju, a žuti tragovi izgledaju kao da su kupljena pre 10 godina? Činjenica je da su vrata naše ogledalo kuće, to je ono što prvo gostima zapadne za oko, ali prilikom svakodnevnog otvaranja nema šanse da ne ostane neki trag ili mrlja. Pogotovo, ako su ista bela šanse da se zaprljaju su još veća.

Svakako da čišćenje vrata nije važno samo zbog osoba koji nas posećuju te se plašimo da ćemo ostaviti loš utisak već i zbog nas samih i izgleda našeg doma. Takođe, ko ima belu stolariju zna da tokom vremena ista može da poprimi neku žutu boju. Zato, sada je odlično vreme da se pozabavite ovim problemom uz jedan jednostavan recept.

Kako ne biste morali da farbate stolariju ili se brinete zbog žute boje koja posle nekog vremena postane primetna, možete probati sprej koji ćete sami napraviti, a zasigurno je jeftniji bar od polovine kupovnih.

Foto: Unsplash/ Anton

Čišćenje bele površine

Potrebno vam je:

Pola litre vode

Pola šolje sirćeta

Dve kašike sode bikarbone

Dve kašike deterdženta za pranje sudova

Boca sa raspršivačem

U bočicu prvo sipajte vodu, a potom sodu bikarbonu i ostale  sastojke. Malo izmućkajte i ostavite tako da stoji. Tečnost naprskajte po vratima, a onda čistite prvo vlažnom krpom. Sve to očistite na taj način, a onda operite toplom vodom i obrišite suvom krpom.

Oduševićete se!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading