ZA 10 MINUTA BIĆE KAO NOV: Očistite tepih kao profesionalac BEZ iznošenja napolje i pranja

Autor: N.J.

Lifestyle

28.10.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledite ove korake.

ZA 10 MINUTA BIĆE KAO NOV: Očistite tepih kao profesionalac BEZ iznošenja napolje i pranja

Foto: shutterstock

Čišćenje tepiha u kući može se obaviti na nekoliko različitih načina, u zavisnosti od materijala tepiha i prljavštine. Ako je reč o manjem tepihu, koji nije mnogo uprljan, čišćenje se može obaviti bez iznošenja tepiha napolje.

Redovno usisavanje tepiha je ključno kako bi se sprečilo nakupljanje prašine, prljavštine i dlaka kućnih ljubimaca. Usisavajte tepih najmanje jednom nedeljno, a nekada i češće ako je potrebno.

Ako ne možete da iznesete tepih napolje i lupkate kako biste uklonili veću količinu prašine i prljavštine, pokušajte da skinete dlake i mrlje unutra. Za dlake koristite četku sa jakim i krutim iglicama, kojom ćete skinuti sve što se nakupilo.

Kada je reč o mrljama napravite blagu sapunicu i vodu ili poseban sredstvo za uklanjanje mrlja. Nikada ne trljajte mrlju, već je tapkajte ili koristite meku četku.

Foto: Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash

Kako očistiti tepih

Dubinsko čišćenje:

Po potrebi, tepih treba dubinski očistiti. To možete uraditi sami pomoću kućnih sredstava, poput sode bikarbone i vode, ili koristiti profesionalne usluge čišćenja tepiha. Takođe, možete razmotriti upotrebu aparata za dubinsko čišćenje tepiha koji su dostupni za iznajmljivanje.

Sušenje:

Nakon dubinskog čišćenja, pazite da tepih dobro osušite kako biste sprečili razvoj buđi i neugodnih mirisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading