GENIJALAN NAČIN DA OČISTITE MIKROTALASNU: Samo uradite ovo i posmatrajte ČUDO - kao NOVA!

Autor: N.J.

Lifestyle

21.10.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišćenje mikrotalasne biće jednostavno ako pratite sledeće korake.

GENIJALAN NAČIN DA OČISTITE MIKROTALASNU: Samo uradite ovo i posmatrajte ČUDO - kao NOVA!

Foto: Shutterstock

Važan faktor u čišćenju je i da ništa ne preskočite. Bitno je da vam svi alati budu čisti, kako biste ih normalno i svakodnevno upotrebljavali. Kada čistite mikrotalasnu nije dovoljno samo da prebrišete unutrašnjost, već se morate detaljno pozabaviti načinom na koji čistite. 

Uklonite unutrašnji tanjir i držač za isti. Ovi delovi se obično lako vade i operu posebno.

Koristite mekanu krpu, sunđer ili papirne ubruse da prebrišete unutrašnjost mikrotalasne. Ako postoje tvrdokorne mrlje ili osušeni ostaci hrane, možete ih očistiti tako da na njih stavite vlažnu krpu i ostavite nekoliko minuta kako bi se omekšali. Zatim ih obrišite.

Ako je unutrašnjost jako prljava ili masna, možete koristiti blago sredstvo za čišćenje. Važno je da ga dobro isperete kako biste izbegli bilo kakve ostatke hemikalija. Nakon što ste očistili unutrašnjost, vratite tanjir i držač na svoja mesta. Prebrišite spolja mikrotalasnu vlažnom krpom. Takođe, ne zaboravite da očistite kontrolnu tablu i dugmad. Vrata prebrišite sredstvom za čišćenje stakala ili sjedinite sapun i vodu.

Foto: Shutterstock

Kako očistiti mikrotalasnu od hrane

Čišćenje mikrotalasne sunđerom

Ovo je još jedan način i trik za čišćenje. Jednostavno stavite mokar sunđer u mikrotalasnu na jedan minut da biste uklonili bakterije. Sunđer prvo pokvasite vodom u jednoj činiji, odnosno stavite sunđer u oko 120 mililitara vode u činiju. Zatim dodajte mu isceđen limun. Sunđer ostavite u toj smesi jedno pet do deset minuta. Stavite sunđer na tacnu za mikrotalasnu, (ne cedite ga) i pustite da se zagreje za jedan minut.  Time očistite, ali pazite da se ispečete.

Redovno održavanje

Da biste olakšali buduće čišćenje, možete staviti tanjir za hranu u mikrotalasnu kako biste uhvatili kapljice koje prskaju. Takođe, vodite računa da hrana ne prelazi preko ivica posude prilikom zagrevanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading