ZNATE LI DA SE PVC PROZORI MOGU PREBACITI NA "ZIMSKI REŽIM"? Ovo vam često PREĆUTE, a tako štedite!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.10.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji zimski i letnji režim PVC prozora.

ZNATE LI DA SE PVC PROZORI MOGU PREBACITI NA "ZIMSKI REŽIM"? Ovo vam često PREĆUTE, a tako štedite!

Foto: shutterstock

Mnogi biraju PVC stolariju jer veruju da će tako lakše da održe dom toplim tokom hladnih dana i obrnuto. Ipak, mnogi će se iznenaditi, ali na prozorima koji su PVC možete da podesite zimski i letnji režim. Sada, pošto se bliži hladnije vreme, možda je vreme da načinite promenu u domu.

Sve to možete uraditi sami bez majstora, samo je potrebno malo spretnosti. Otvorite prozor i pronađite zavrtanj na strani gde je ručka. Potom podesite taj šraf inbus ključem. Potrebno je da inbus ključ okrenete ka unutra da bi stan bio mnogo topliji. Bitno je da na ovom režimu ne budu prozori tokom cele godine. Opterećenje na gumu okvira se mnogo povećava tako da vratite na staro kada prođe hladno vreme.

Da bi ste održavali prozore potrebno je i redovno čišćenje kako stakla tako i ručke, ali i podmazivanje specijalnim uljem za tu namenu.

Foto: pixabay.com

Kako podesiti PVC prozore da bude toplije

Šta ako ne znate u kojoj poziciji je vaš prozor?

To lako možete saznati. Oknom stisnite list papira. Ako se vadi list bez problema to je letnji režim, a ako ga pocepate onda je podešen zimski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading