ZBOG OVE GREŠKE NAKUPLJA SE KAMENAC U WC ŠKOLJKI: Važan korak koji svi preskaču KOŠTA blistavosti i bacanja para na HEMIKALIJE (FOTO)

Autor:

Lifestyle

24.10.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina domaćica pravi istu grešku.

ZBOG OVE GREŠKE NAKUPLJA SE KAMENAC U WC ŠKOLJKI: Važan korak koji svi preskaču KOŠTA blistavosti i bacanja para na HEMIKALIJE (FOTO)

Foto: Shutterstock

Ribanje toaleta jedan je od najomraženijih poslova mnogim ženama. Posebno im je mrsko ribanje WC školjke, ali u isto vreme svaka želi da i ovaj deo toaleta bude besprekorno čist, mirišljav i blistav.

Mnoge domaćice su nezadovoljne posle ribanja WC školjke, jer bez obzira na to koliko su sredstva za dezinfekciju upotrebile, ovaj deo kupatila ne izgleda čisto.

Greška koju većina pravi je zadržavanje vode u unutrašnjosti WC školjke pre sipanja sredstva za čišćenje.

Republika

Foto: Shutterstock

Uklanjanje vode pre upotrebe sredstva za čišćenje obezbeđuje blistavost WC školjke

Naime, kad se hemikalije za ribanje sanitarija sliju iz gornjeg dela WC šolje, one završavaju u vodi, ne dopirući do donjeg dela školjke koji je, zapravo, najprljaviji i gde se najčešće taloži kamenac. Zbog toga ni novija WC šolja ne izgleda savršeno čisto posle ribanja, a vremenom se zbog nakupljanja kamenca u unutrašnjosti šolje talože žute mrlje koje je gotovo nemoguće ukloniti.

Pre nego što upotrebite fabrički dezinficijens za čišćenje WC šolje ili napravite pastu od sode bikarbone i sirćeta (ili limuna) koja takođe odlično uklanja nečistoće, iz unutrašnjosti WC šolje izvucite vodu pomoću sunđera ili krpe.

Potom sipajte sredstvo za čišćenje i ostavite ga da deluje onoliko koliko je navedeno na uputstvu za upotrebu, izribajte WC školjku i isperite je vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading