NEOBIČAN ZNAK KOJI POKAZUJE DA JE DETE NATPROSEČNO INTELIGENTNO: Najčešće ispoljava kada je u društvu, jedno ne može da podnese!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.10.2023

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci tvrde da ćete po jednom znaku primetiti da je dete drugačije od ostalih.

NEOBIČAN ZNAK KOJI POKAZUJE DA JE DETE NATPROSEČNO INTELIGENTNO: Najčešće ispoljava kada je u društvu, jedno ne može da podnese!

Foto: Shutterstock

Srećna porodica

Svaki roditelj bi voleo da njegovo dete bude natprosečno inteligentno i da izraste u sposobnog i pametnog čoveka. Roditelji se i sami pitaju da li je njihovo dete inteligentno i kako bi to mogli da primete po ponašanju.

Stručnjaci objašnjavaju da se upravo roditelji pitaju kako da prepoznaju natprosečnu inteligenciju kod dece, a po sledećem znaku to i možete shvatiti.

Neki od znakova da je dete natprosečno inteligentno može biti velika radoznalost, odlične ocene u školi, rano čitanje, ali postoje i oni, nešto suptilniji simptomi koje velika većina roditelja ne zna da prepozna. Saznajte o čemu je reč!

Foto: shutterstock

Kako shvatiti da je dete inteligentnije od vršnjaka

Sledeći znak će vas iznenaditi, ali podrazumeva situaciju kada se dete sukobljava sa drugima, odnosno kada ima poteškoće da bude u saglasnosti sa drugom decom ispoljiće znake natprosečne inteligencije. Na prvu verovatno zvučio kontradiktorno, ali stručnjaci tvrde da natprosečno inteligentni su i često frustrirani i teško se slažu sa vršnjacima jer ne shvataju zašto ih druga deca ne mogu pratiti, piše "Indeks".

Isto tako, brojne studije na ovu temu otkrile su da nadarena deca znaju biti malo osetljivija od svojih vršnjaka pa se lakše uznemire ili rastuže kada ih njihovi vršnjaci izostave iz određene aktivnosti ili ih kojim slučajem zadirkuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading