TURSKA KAFA SE PRAVILNO KUVA SAMO NA JEDAN NAČIN: Zbog OVE greške koju svi pravite toliko je GORKA da je ne možete piti!

Autor: N.J.

Lifestyle

13.09.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte kako da skuvate tursku kafu, postoji jedan pravilan način.

TURSKA KAFA SE PRAVILNO KUVA SAMO NA JEDAN NAČIN: Zbog OVE greške koju svi pravite toliko je GORKA da je ne možete piti!

Foto: shutterstock

Ništa ne može da zameni šoljicu kafe ujutru, a to jedino znaju pravi ljubitelji ovog napitka. Iako postoje mnogobrojne zdravije zamene, onaj ko godinama uživa u ovom ritualu teško ga se i odriče. Postoji jedan ispravan način kuvanja turske kafe, ali neki ne prihvataju tako lako da im se neko "meša" u šoljicu. Činjenica je da niko ne može da skuva kafu poštujući jedno pravilo jer svako ima nešto svoje što primenjuje. 

Ipak, ovo je pravilan način kuvanja kafe. Pogledajte u nastavku kako da je skuvate:

Način kuvanja ja najbitniji, a sve drugo zapravo su sitnice. Mnogi misle da bi bila jaka kafa treba dodati samo neku kašiku više, zapravo ne. Tako pojačavate ukus i ona će biti gorča. Bitan je odnos vode i kafe.

Na otprilike 170 mililitara vode stavite dve kašičice kafe.

Foto: YouTube printscreen/ Schnelle Rezepte

Kuvanje turske kafe

Priprema:

Oko 50 mililitara vode stavite da proključa. Dodajte šećer po ukusu, mešajući da se sjedini. Kada krene da kipi skinite sa ringle i dodajte kašičicu kafe. Kuvajte ponovo nekoliko sekundi i pomerite sa ringle, piše "illy".


Penu možete baciti ili zadržati pre nego je dobro promešate. Pustite da se malo "slegne" pre posluživanja. 

Kafa i mršavljenje

Potrebno je da u kafu stavite kašiku đumbira. To ubrzava metabolizam, zato jednu kašiku stavite i promešajte. Ako želite da recept bude još učinkovitiji onda dodajte i limun. Iscedite pola limuna i dodajte u jutarnji napitak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading