OVAJ NAPITAK ČISTI SVE ZAGORELE ŠERPE: Samo sipate i ostavite da DELUJE, efekat će vas RASPAMETITI!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.09.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najjednostvaniji način za čišćenje zagorelog posuđa.

OVAJ NAPITAK ČISTI SVE ZAGORELE ŠERPE: Samo sipate i ostavite da DELUJE, efekat će vas RASPAMETITI!

Foto: Shutterstock

Sigurno vam je dosadilo mukotrpno ribanje zagorelog posuđa. Mnoge bi volele da znaju kakva to "magična tečnost" bez mnogo muka uklanjanja i najtvrdokornije mrlje i masne posude. Možda mislite da tako nešto ni ne postoji, ali istina je mnogo drugačija. Na tri načina možete se rešiti masnoće iz posuda, a vi odaberite onaj koji je vama najlakši.

Da biste uklonili tragove od masnoće, primenite sledeće savete.

1. Čišćenje krompirom

Oljuštite krompir i prepolovite ga, a na polovinu ovog povrća stavite sodu bikarbonu. Tom stranom krompira trljajte zamašćen tiganj, ovaj način zahteva da se malo više "namučite", ali rezultati su odlični. Takođe, krompir deluje i na otapanje rđe jer sadrži kiselinu te ga možete koristiti i u tu svrhu.

Foto: Shutterstock

Prljavo posuđe u kuhinji nakon pripreme jela

2. Kesice čaja

Neiskorišćenu i suvu kesicu za čaj iskoristite na sledeći način. Protrljajte masnoću, a videćete kako polako upija mast. Biće vam potrebne oko dve kesice za čišćenje jedne posude.

3. Soda bikarbona i ključala voda

Svi znaju koliko je moćna soda bikarbona, evo kako da je primenite.

U veću šerpu stavite četiri do pet kašika sode bikarbone i malo vode. Sve prespite u zamašćenu šerpu ili tiganj, zagrejte na srednjoj temperaturi i kuvajte oko pola sata. Nakon toga ćete bez muke obrisati mrlje i zagorelo posuđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading