NIKO NE ZNA ČEMU STVARNO SLUŽI VRH PEGLE ZA VEŠ: Oduševićete se kada vidite koliko je ovo korisno (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

19.08.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrh pegle za veš ima svoju svrhu za koju mnogi ne znaju.

NIKO NE ZNA ČEMU STVARNO SLUŽI VRH PEGLE ZA VEŠ: Oduševićete se kada vidite koliko je ovo korisno (VIDEO)

Foto: shutterstock

Žena s peglom

Pegla za veš sigurno je jedno od omiljenih kućnih aparata svake domaćice. Znatno olakšava svakodnevnicu. Naravno, postoje i one koji mrze ovaj kućni posao što je potpuno razumljivo. Kada dođete nakon napornog dana i čeka vas mnogo obaveza, sigurno da peglanje nije najpoželjnije u tom momentu.

Ipak, sigurno da niste mnogo obraćale pažnju na sam dizajn ovog aparata. Trouglasti vrh ima svoju svrhu. Zapravo, stvari poput majica sa kragnom i košulja nekada je stvarno teško ispeglati jer im ne možete "prići". Postoji rešenje za taj problem, a mnoge dame nisu ni bile svesne da je rešenje u samoj pegli za veš.

Foto: pixabay.com

Pegla za veš

Mama Kristina Arsić podelila je svoj trik na Instagramu i oduševila čak preko 300. 000 osoba!

Kada ispeglate majicu ili košulju, vrhom iste uhvatite kragnu. Kragna će samo leći između trouglastog dela i biće ispeglana. I sama žena čudila se kako trideset godina nije znala za ovaj trik.

Kako da očistite peglu?

Pasta od sode bikarbone

Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u odnosu 2:1 (za svaku kašičicu vode dodajte dve kašičice sode bikarbone). Pasta bi trebalo da bude dovoljno retka da biste mogli da je razmažete, a opet dovoljno gusta da se lepi za grejnu ploču pegle u debelom sloju. Važno je da koristite destilovanu vodu. Destilovana voda nema kamenca u sebi tako da tokom čišćenja nećete nanositi nove slojeve kamenca koji želite da uklonite. Pastu ćete skinuti vlažnom krpom. Onda uzmete štapić za uši i očistite svaku rupicu pojedinačno. Zatim uključite peglu na najjaču temperaturu, pre toga ispraznite vodu, i ona će početi da izbacuje paru.

Pasta za zube

Očistite peglu pastom za zube. Namažite pastu na ploču i dobro istrljajte, a zatim je prebrišite vlažnom, pa suvom krpom. Po potrebi, ponovite ovo par puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading