AKO VAM USISIVAČ NE "VUČE" KAO PRE URADITE OVO: Biće kao nov posle koraka vlažnom krpom

Autor: N.J.

Lifestyle

28.07.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam usisivač ne vuče istom jačinom kao ranije postoji rešenje.

AKO VAM USISIVAČ NE "VUČE" KAO PRE URADITE OVO: Biće kao nov posle koraka vlažnom krpom

Foto: pixabay.com

Usisivač je važan kućni aparat koji mnogo olakšava posao, a da bi radio kako treba morate paziti na njegovo održavanje. Kao i svaki aparat, i usisivač je bitno održavati i to na poseban način, ali ne ujedno i komplikovan.

Ako do sada niste čistili usisivač, onda se nemojte iznenaditi kada odjednom stane ili počne slabije da "vuče" tokom čuvene generalke koju svaka domaćica radi bar jednom mesečno.

Danas možete kupiti usisivač sa filterom, sa vrećicom ili bez, a mnogo je bitno u kakvom je stanju filter usisivača. Ako je propao, odnosno nije održavan bitno je zameniti ga. Ako slabije vuče znači da je neki deo usisivača zapušen, da li crevo, četka...

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Dnevna soba u plavoj boji

Kada ste proverili vaše filtere, morate videti u kom stanju je guma. Otvorite kesu za prašinu tu se nalazi guma. Ako dugo niste čistili usisivač dve gume koje bi trebalo da budu skoro spojene, biće zapravo razdvojene jer se između nakupila prašina. Zato što dve gume ne prijanjaju jedna na drugu, pa motor umesto da vuče vazduh kroz cevo usisivača, on uvlači vazduh između dve gume. Samim tim čišćenje nije onakvo kakvo bi trebalo da bude.

Slično se može desiti i na gumenom delu kese za prašinu, rešenje je da samo vlažnom krpom očistite sve naslage koje su se u međuvremenu nakupile.

Da li ste probale neki od ovih trikova?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading