USISIVAČ VAM SVE SLABIJE VUČE: Sledite ove korake i ne morate da kupujete novi!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.04.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usisivač je neophodan aparat u kući i važno je održavati ga čistim da bi bolje radio.

USISIVAČ VAM SVE SLABIJE VUČE: Sledite ove korake i ne morate da kupujete novi!

Foto: pixabay.com

Čišćenje kuće sigurno je jedan od težih kućnih poslova, možda ne i toliko teži koliko zamoran za domaćice ali i zaposlene žene koje to kad tad sačeka. U nekim poslovima postajemo profesionalci, dok u drugima nismo tako vešte. Jedna tema koja je sigurno za razmatranje: Kako najbolje očistiti usisivač?

Prvo, redovno morate prazniti kesu koja je u usisivaču i skuplja prašinu. Tu se nalazi neka guma koja je često zaprljana, stoga morate i na nju obratiti pažnju i precizno je očistiti.  Slično se može desiti i na gumenom delu kese za prašinu. Rešenje je pretpostavljate jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gumene zaptivke.

Vlažnom krpom je očistite pa vratite na mesto, a isto uradite i sa kesom za prašinu. 

Filter

Da li ste znali da filter možete oprati? Uzmite deterdžent i neki sunđer pa sve detaljno oribajte iznutra. Mislimo na filter koji pročišćava vazduh. Nakon toga usisvač će raditi kao nov! Da bi rezultati bili potpuni, kada se sve dobro osuši, upalite usisvač i probajte ga!

Foto: Shutterstock

Dnevna soba bez tepiha

Domaća smesa za čišćenje tepiha

Sastojci:

250 mililitara hidrogena, najbolje je da koristite od 3 odsto

Tri velike kašike soda bikarbone
Kapljica - dve tečnog sapuna ili deterdženta za pranje sudova

Hidrogen i sodu bikarbonu pomešajte. Kada dobijete glatku smesu onda sipajte deterdžent, sve se to promeša pa se prespe u bocu sa raspršivačem. Kada krenete da prskate po tepihu ili dušeku, počeće da peni. Sačekate da se površina osuši (to možete da ubrzate fenom za kosu), i na kraju iščetkajte suvom četkom ili usisajte, objašnjava "Krstarica".

Ako želite samo da osvežite tepih ili neki dušek, potrebna je soda bikarbona. Pospete je po tepihu i samo usisate nakon toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading