ČIŠĆENJE PEGLE NIKADA NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE: Tri načina za uklanjanje prljavštine i kamenca

Autor: N.J.

Lifestyle

08.12.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristite jedan od ova tri trika i pegla će biti kao nova.

ČIŠĆENJE PEGLE NIKADA NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE: Tri načina za uklanjanje prljavštine i kamenca

Foto: pixabay.com

Postoje mnogobrojni načini zahvaljujući kojima će vaša pegla raditi i biti kao nova. Trikovi domaćica su svuda oko nas, samo treba dobro proceniti koji su dobri i koji bi vam zaista mogli pomoći da se rešite kamenca i prljavštine. Zato, objasnićemo vam tri načina na koja možete očistite peglu, a vi možete izabrati onaj za koji smatrate da će vam najviše pomoći.

Prvi način: Kuhinjska so

Ako koristite peglu na paru, onda prvo dodajte vodu. Uključite je u struju. Na krpu preko koje ćete preći peglom, pospite tri kašike soli. Prelazite preko soli dok se prljavština ne skine. Trebalo bi da spadaju fleke koje ćete videti.

Foto: pixabay.com

Kuhinjska so se prosula

Drugi način: Pasta od sode bikarbone

Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u odnosu 2:1 (za svaku kašičicu vode dodajte dve kašičice sode bikarbone). Pasta bi trebalo da bude dovoljno retka da biste mogli da je razmažete, a opet dovoljno gusta da se lepi za grejnu ploču pegle u debelom sloju. Važno je da koristite destilovanu vodu. Destilovana voda nema kamenca u sebi tako da tokom čišćenja nećete nanositi nove slojeve kamenca koji želite da uklonite. Pastu ćete skinuti vlažnom krpom. Onda uzmete štapić za uši i očistite svaku rupicu pojedinačno. Zatim uključite peglu na najjaču temperaturu, pre toga ispraznite vodu, i ona će početi da izbacuje paru.

Treći način: Pasta za zube

Očistite peglu pastom za zube. Namažite pastu na ploču i dobro istrljajte, a zatim je prebrišite vlažnom, pa suvom krpom. Po potrebi, ponovite ovo par puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading