MRZEĆETE SEBE ŠTO NISTE RANIJE ZNALE OVIH ŠEST TRIKOVA ZA KUHINJU: Zaboravite na čišćenje i mučenje - OVO OLAKŠAVA ŽIVOT

Autor: N.J.

Lifestyle

12.08.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako mrzite da čistite kuhinju, evo nekoliko trikova koji će vam olakšati svakodnevnicu.

MRZEĆETE SEBE ŠTO NISTE RANIJE ZNALE OVIH ŠEST TRIKOVA ZA KUHINJU: Zaboravite na čišćenje i mučenje - OVO OLAKŠAVA ŽIVOT

Foto: printscreen/instagram/creativeexplained

Ove trikove svi morate znati! Verujte da stvarno olakšavaju život, a uz sodu bikarbonu, sirće i limun svaka masnoća i prljavština biće zaboravljena. Pogledajte šest trikova koje morate probati.

1. Prljav tiganj od prženja

Polovinu limuna stavite u tiganj, pospite sodom bikarbonom i sirćetom, samo operite nakon par minuta jer će sirće sve "pojesti", neće ostati ni trunke.

2. Plastična i drvena daska

Pospite drvenu dasku kašikom soli, stavite malo limuna i njim istrljajte. Na plastičnu dasku stavite sodu bikarbonu, sirće i istrljajte takođe limunom.

3. Kako očititi posude od meda i drugih lepljivih proizvoda

Kada stavljate med u neke kolače na primer i stoji vam u metalnoj činiji, da se ne biste mučili da to posle izvadite, jednostavno pre stavljanja meda u nešto nauljite posudu.

Foto: Shutterstock

Med u činiji

4. Kako da se sir ne zaglavi u rende

Pre nego što rendate sir naprskajte malo ulja u spreju. Tako neće biti ostataka koji će se zaglaviti.

5. Kuvalo za vodu

Ostatke od kamenca iz kuvala za vodu skinite tako što sipate malo sirćeta i sode bikarbone, pustite da prokuva. Nakon toga dva puta sipajte samo čistu vodu i kad prokuva prospite.

Foto: youtube.com/Kako

Kuvalo za vodu

6. Rerna 

Pomešajte sodu bikarbonu i sirće, pa napravite pastu. Time čistite masne delove rerne, a potom sve isperite i prebrišite vlažnom krpom.

Da li ste probali neke od ovih trikova?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading