ZBOG OVE NAMIRNICE MUVE I KOMARCI ODMAH SE RAZBEŽE: Više ih nećete videti u kući, nestaju za čas!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.08.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muve mogu biti prava napast pogotovo leti, a neke su toliko sitne da prolaze kroz mrežu na vratima.

ZBOG OVE NAMIRNICE MUVE I KOMARCI ODMAH SE RAZBEŽE: Više ih nećete videti u kući, nestaju za čas!

Foto: Pixabay

Leto je godišnje doba kada su mušice posebno dosadne. Da li ste znali da u borbi protiv muva mogu vam pomoći i neka prirodna sredstva? Većina takvih ne košta mnogo, a ovoga puta nije čak ni reč o nekim koje bi trebalo na poseban način pripremati za korišćenje.

Dobro je znati da muve privlači otpad, odnosno najviše ostaci neke hrane. Često slatkiši kao što je i voće. Dobar korak je da kanta za smeće bude oprana i to jabukovim sirćetom. Ali šta još možete uraditi kod kuće?

Namirnica koju koristimo često kod kuće i uvek joj se vraćamo kada radimo neki detoks je limun. Sve što treba ovoga puta uraditi je iseći tri do četiri limuna na polovine, a onda ih rasporediti na rešetke rerne. Tako neka stoje preko noći, a vrata rerne da budu otvorena.

Foto: pixabay.com

Limun na tacni

Sledećeg jutra zatvorite vrata od rerne i pustite da se greje na najnižu temperaturu. Kada se potpuno ohladi bacite limun koji ste iskoristili u kantu za đurbe. Posle ove namirnice kuća će mirisati rajski, a dosadne muve vam neće smetati, prenosi "Krstarica".

Takođe, možete iskoristiti i neka eterična ulja koje muve nikako ne vole i time ih oterati. U bočici sa raspršivačem pomešajte vodu i eterična ulja od bosiljka ili lavande. Taj miris oteraće muve iz vaše kuće i biće vam dosta prijatnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Coa

08.08.2023 15:05

A komarci ?