PRE JESENI OVE STVARI HITNO IZBACITE IZ KUĆE: Malim ritualima unesite RADOST I OBILJE u porodicu, samo ovako privlači se SVE ŠTO JE DOBRO

Autor: N.J.

Lifestyle

07.09.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim iskrenih želja da vam u domu bude "baš sve kako treba", potrebno je da uradite još nešto.

PRE JESENI OVE STVARI HITNO IZBACITE IZ KUĆE: Malim ritualima unesite RADOST I OBILJE u porodicu, samo ovako privlači se SVE ŠTO JE DOBRO

Foto: Shutterstock

Čak i ako ste tip osobe koji radije sam stvara svoju sreću, ipak razmislite o malim ritualima kada se useljavate u novu kuću ili samo čistite. Uostalom, ko tek tako odbija priliku za sklanjenje negativne energije iz doma? Zato, ni ne čudi što postoji mnogo praznoverja i pravila kada se useljavate u novu kuću ili čistite staru.

Na šta bi trebalo da obratite pažnju?

Možda je već kasno, ali imajte na umu u budućnosti: ako se selite u kuću koja nosi broj 13, ili ste na trinaestom spratu terate sreću od sebe. Šta sada možete da uradite?

Iz doma izbacite veštačko cveće, stare časopise i knige

Prema Feng šuiju izbacite veštačko cveće iz kuće, zato što je reč o mrtvim biljkama. Sve što je "veštačko" odnosno mrtvo, ne doprinosi živosti doma i trebalo bi da završi u đubretu. Stare časopise i novine sigurno nećete više puta čitati, tako da je to nepotrebna dekoracija osim ako nije reč o nekom vrednom izdanju koje biste voleli da imate i za nekoliko godina.

Foto: pixabay.com

Knjige, biblioteka

Više svetla

Ovoga puta pobrinite se da prostorija bude svežija i svetlija. To ćete omogućiti krečenjem u neku svetlu boju i dati sobi "živost" koja joj je preko potrebna, a tako unosite i pozitivnu energiju.

Foto: Shutterstock

Osvetljena prostorija

Ono što će vam "možda zatrebati"

Ako vam neki predmeti nisu do sada trebali, verujte da neće ni od sada. Često zaboravimo i da ih imamo, a samo bespotrebno zauzimaju prostor kog nikada nema dovoljno. Sve što niste nosili ili koristili godinu i dve, bacite.

Figura žabe

Svaki dom mora imati figuru žabe, to je simbol koji prema kineskoj tradiciji donosi priliv novca u kuću. Veruje se da ona privlači napredak i obilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading