KUVARI OTKRILI ČEMU STVARNO SLUŽI ČEP OD ULJA: Kada ovo vidite STAROG NAČINA korišćenja nećete se ni setiti, GENIJALNO JE! (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

01.09.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurni smo da niste znali čemu služi povlačenje jezička na flaši za ulje!

KUVARI OTKRILI ČEMU STVARNO SLUŽI ČEP OD ULJA: Kada ovo vidite STAROG NAČINA korišćenja nećete se ni setiti, GENIJALNO JE! (FOTO/VIDEO)

Foto: Pixabay

Svi znamo kako izgleda ambalaža od ulja i uglavnom je koristimo na sličan način. Kada otvorimo ulje, čep od istog bacimo i ni ne zapitamo se da li isto ima neku svrhu. Na TikTok - u osvanuo je video koji jasno pokazuje zašto to nije dobar korak i koliko sebi bacanjem čepa od ulja otežavamo svakodnevnicu.

Ovaj korak mnogo je bitan i za one koji paze na ishranu i ne žele da preteraju u konzumiranju masne hrane. Ako na ovaj način koristite čep od ulja, osguraćete da ne izađe previše iz flaše i time upropastite jelo i unosete više kalorija.

Čemu služi čep od ulja?

Zek i Stiv iz Brizbejna, su kuvari koji su i podelili na koji način je najbolje koristiti plastični jezičak umesto da ga samo bacite. Nakon što skinete čep, okrenite ga naopako i vratite upravo tako u bočicu kako bi se ulje izlilo onoliko koliko treba. Zek je i sam istakao da mrzi kada sipa ulje u tiganj, a onda izađe mnogo više.

Foto: TikTok/cookingcards

Vraćanje čepa u flašu

- Zar ne mrziš kada sipaš ulje i napraviš nered? - rekao je u videu na TikTok - u.

- Prestanite da bacate čep sa flaše ulja, umesto toga ga stavite unutar kako biste kontrolisali koliko sipate - objašnjavaju.

I sami su se čudili kako pre nisu čuli za ovaj trik, a toliko su se oduševili da su ga nazvali "genijalnim". Ovaj kratak video za sada je pogledan više od  11.000 puta. Ljudi su komentarisali:

"Ovo je genijalno!", "Ne mogu da verujem da ovo nisam znao", " Mnogo mi se ovo sviđa", "Ceo život nisam znala za ovo", pisali su iznenađeno.

@cookingcards Stop throwing out the seal from your oil bottle, instead put it inside the top to control the pour! #cooking #kitchenhack #cooktok #oliveoil ♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading