NIKADA VIĐENA FOTOGRAFIJA NAŠE GLUMAČKE LEGENDE: Radmila Savićević ovde ima samo 26 godina i izgleda poput HOLIVUDSKE zvezde (FOTO)

Autor: M.O.

Lifestyle

04.08.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena mladost i lepota očarali su sve.

NIKADA VIĐENA FOTOGRAFIJA NAŠE GLUMAČKE LEGENDE: Radmila Savićević ovde ima samo 26 godina i izgleda poput HOLIVUDSKE zvezde (FOTO)

Foto: youtube.com/printscreen

Glumica Radmila Savićević je ostvarila izuzetno uspešnu karijeru sa velikim brojem uloga u filmovima, serijama i, posebno, u pozorištu. Ona se smatra jednom od najvećih legendi srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Iako je imala mnogo zapaženih uloga, veći deo publike, posebno među mlađim generacijama, pamti je po nezaboravnom liku Ristane "Riske" Golubović u seriji "Srećni ljudi". Ova serija je reprizirana mnogo puta i njen lik je osvojio srca gledalaca za sva vremena.

Riska nas je očaravala svojim duhovitim opaskama i vedrim osmehom, a to je samo jedan od niza simpatičnih baka koje je Radmila Savićević maestralno tumačila. Njena harizma i talent bili su podjednako sjajni u serijama "Porodično blago" i "Bolji život", kao i u brojnim TV filmovima koji su nas oduševljavali tokom devedesetih godina.

Radmila Savićević je pre nego što je postala poznata po tumačenju ženskih uloga u zrelijim godinama, bila jedna od najlepših glumica domaće scene.

Na društvenim mrežama nedavno smo pronašli predivan portret slavne Kruševljanke iz vremena kada je bila ambiciozna i mlada pozorišna glumica. Fotografija je nastala tokom njenog angažmana u predstavi "Porodica Blo" iz 1952. godine, kada je imala samo 26 godina.

Na slici, Radmila izražava ne samo mladalačku lepotu, već i harizmu koja je obeležila njenu karijeru. Njene izražajne oči su obećale da će ostaviti dubok trag u svetu glume.

 

 

Ova retka fotografija nas podseća na početke jedne od najvećih glumačkih legendi naše zemlje i očarava nas njenim šarmom i talentom koji su trajali kroz decenije.

Odevena i našminkana u duhu tog vremena, u pozi koju često viđamo kod svetskih zvezda, Radmila Savićević izgledala je poput svojih slavnih koleginica iz Holivuda.

Ova čuvena glumica je prvo bila članica Kruševačkog pozorišta, nakon čega je radila neko vreme u Niškom narodnom pozorištu. Zanimljivo je da je odbila ponudu slavnog pisca Meše Selimovića, koji je tada bio direktor Sarajevskog narodnog pozorišta, da se angažuje i tamo.

Ipak, sredinom dvadesetog veka, prešla je u Beograd, gde je postala prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta. Njena neverovatna talenat i harizma brzo su je vinuli u red najcenjenijih i najvoljenijih glumaca tog vremena. Njeni nastupi na sceni su bili više od izvanrednih - bili su prave umetničke predstave koje su dirale srca publike.

Radmila Savićević ostavila je neizbrisiv trag u istoriji srpske glume, a njena lepota i talenat ostaju zauvek upamćeni u srcima svih koji su imali priliku da je gledaju na sceni i ekranu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading