SVETLANA JE BILA SVETSKA ŠAMPIONKA: Zbog dugih nogu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, a svi je pamte po jednoj istorijskoj fotki

Autor: N.J.

Lifestyle

04.06.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetlana je proglašena za ženu sa najdužim nogama.

SVETLANA JE BILA SVETSKA ŠAMPIONKA: Zbog dugih nogu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, a svi je pamte po jednoj istorijskoj fotki

Foto: Profimedia

Svetlana Pankratova danas ima 52 godine, a proglašena je po Ginisovoj knjizi rekorda za ženu sa najdužim nogama na svetu, tačnije neverovatnih 132 cm. Ona je već kao tinejdžerka primetila da ima neverovatno duge noge, jer nije mogla da pronađe farmerke koje joj odgovaraju. Deca su je oduvek zadirkivala zbog dugih nogu, ali ona je bila ponosna.

Njen rekord oborila je zemljakinja Ekatarina 2008. godine sa dužinom nogu 134cm, ali i tu je došlo do brzog preokreta. Ona je do 2020. imala najduže noge, ali onda je na sam vrh liste došla mlada Amerikanka.

Mejsi Karin (18) je tinejdžerka iz Sidar parka, Teksas koja je 2020. godina postala zvanično ženska osoba sa najdužim nogama na svetu - jedna noga joj je duga 134.3 centimetara, a druga 135.2 centimetra.

Ruskinja Svetlana slavu je stekla sa ogromnih 132 centimetara, a pošto ima dugačke noge, ne zaostaje ni stopalo jer ona nosi 46 broj obuće.

Foto: Profimedia

Svetlana se slika

- Nikada nisam obraćala posebnu pažnju na svoje noge - priznaje Svetlana, ali sve se promenilo nakon Ginisovog merenja.

Takođe, ona je pomoćni trener u jednoj srednjoj školi u Americi, a pored toga bavila se košarkom i igrala je za Portugal, Španiju i Izrael. Profesionalnom košarkom je prestala da se bavi, a u sportsku penziju je otišla 2000. godine.

Ona se 2008. godine pojavila u Londonu na Trafalgar skveru sa najnižim čovekom na svetu, Kinezom Heom Pingpingom da bi promovisali novo izdanje Ginisove knjige rekorda. He je nažalost umro 2010. godine, a bio je visok svega 74 cm. Fotografije napravljene sa Svetlanom, koja je visoka 195 cm, bile su tada atrakcija, prenosi "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading