TURSKI SPECIJALCI NA KIM: Dolaze na zahtev NATO, biće stacionirani u kasarni u Prizrenu

Autor:

Vesti

04.06.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo, navelo je tursko ministarstvo na Tviteru

TURSKI SPECIJALCI NA KIM: Dolaze na zahtev NATO, biće stacionirani u kasarni u Prizrenu

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavkovic

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu i Metohiji.

- Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pešadijske brigade se raspoređuje na Kosovo - navelo je tursko ministarstvo na Tviteru.

Juče je najavljeno da će Turska, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Dodaje se da je reč o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pešadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a.

Kao odgovor na zahtev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na severu Kosovu, "planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu 'Sultan Murat' na Kosovu" upute turske snage, navelo je tursko ministarstvo odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading