ZA OVAKVO ČIŠĆENJE RERNE TREBA VAM SAMO PAR UBRUSA: Posle pet minuta šporet je kao nov bez mnogo truda i ribanja!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.05.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako nemate mnogo vremena, a čeka vas čišćenje našli smo odličan i brz način.

ZA OVAKVO ČIŠĆENJE RERNE TREBA VAM SAMO PAR UBRUSA: Posle pet minuta šporet je kao nov bez mnogo truda i ribanja!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Čišćenje vikendom neke osobe obožavaju dok se drugi groze istog jer smatraju da su to ipak dani za odmor. Ako ste tip koji voli da ga ponedeljkom sačeka lepa i čista kuhinja, zadržite se na ovome, jer ćete saznati kako da očistite rernu tako da sija bez nekih proizvoda koje je nemoguće pronaći.

Kako da očistite rernu?

Prvo oslobodite prostor, odnosno skinite rešetke sa strane i iznutra. Navucite gumene rukavice. Potrebne su vam dve tablete za pranje sudova koje ćete rastopiti u 200 mililitara tople vode. Prvo umočite sunđer u ovu smesu i blago trljajte preko mrlja u šporetu. Onda će vam trebati i nekoliko listova ubrusa.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Čišćenje rerne ubrusom i tečnošću

Umočite ubrus u smesu i ređajte ga na fleke. Ako je potrebno natopite ubrus dodatno. Staklo pređite još jednom sunđerom, odnosno vrata šporeta pa i tu stavite natopljeni ubrus. Ostavite tako ubrus da deluje bar nekoliko minuta, a za to vreme možete očistiti nešto drugu u domu.

Prvo skinite ubrus, pa istim tim pokupite tečnost koliko je to moguće. Operite sunđer u čistoj vodi i njim čistite taj deo. Kada skupite deo smese iz šporeta, očistite sunđer i na taj način ponavljajte korake. Sva prljavština biće na sunđeru, a postupak ponavljajte dok sunđer ne bude skroz čist. Za kraj prebrišite šporet vlažnom krpom.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Čišta i očišćena rerna

Za svaki slučaj pre sledećeg korišćenja pustite maksimalnu temperaturu par minuta, kako biste otklonili sve što niste uspeli da očistite u šporetu. Ako vam je ostalo malo smese, iskoristite je da operete rešetke njom.

Nakon svih koraka, rerna će se sijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading