NAPUSTILA JE SVE PREKO NOĆI I REŠILA DA SE ZAMONAŠI: Nekada je bila najlepša glumica u Jugoslaviji, a pričalo se da je u manastir otišla zbog HEROINA (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

07.05.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Buran život zamenila je monaškim.

NAPUSTILA JE SVE PREKO NOĆI I REŠILA DA SE ZAMONAŠI: Nekada je bila najlepša glumica u Jugoslaviji, a pričalo se da je u manastir otišla zbog HEROINA (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Edita Majić važila je za jednu od najlepših, ali ujedno i najtalentovanijih hrvatskih glumica. Pre više od 19 godina, ona je odlučila da se zamonaši i to u vreme svoje najveće popularnosti u bivšoj Jugoslaviji. Život je doslovno promenila preko noći, a ljudi u Hrvatskoj bili su šokirani njenom odlukom. Zbog toga njena priča i danas intrigira i Hrvatsku i ceo Balkan jer niko ne zna zašto se odrekla popularnosti koju je stekla.

Nastavila je život u samostanu sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

- Taj susret s Bogom desio se odjednom, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - rekla je 2003. godine ova glumica za medije. Edita je živela bez grejanja, tople vode, spavala je na ležaju od slame, u molitvi i postu.

Foto: printscreen/youtube.com/vjerskinet

Edita Majić nakon što se zamonašila

Ona je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše..., a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je i objašnjava da je u periodu kada je razmišljala osetila duhovni poziv.

Otac Mamić tumači da imamo dve vrste duhovnog života tradicionalniji, u zajednici sa drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samosanima ili opatijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i taj je samački način života.

- Sveta Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španiji. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću neko odlučuje zbog veće povezanosti sa Bogom - objasnio je otac Vinko Mamić za "Jutarnji.hr".

Jadranka, njena majka progovorila je o putu svoje ćerke još 2017. godine:

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći.

Da podsetimo, glumica Mani Gotovac jednom je izjavila da Edita nije mogla da preboli bivšu ljubav zbog čega je uzimala heroin. Njena porodica demantovala je ovo, a Edita je kasnije poslala pismo i objasnila da Mani i ona nikada nisu bile drugarice zbog čega ona nije pravi izvor informacija, piše "Stil".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading