DVE DEVOJKE I DALJE KRITIČNO: Ministarka zdravlja otkriva kako su povređeni iz okoline Mladenovca, vitalno ugrožena i devojčica povređena u školi na Vračaru!

Autor:

Vesti

07.05.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijenti u smederevskoj bolnici su van životne opasnosti, saopštila je Danica Grujičić.

DVE DEVOJKE I DALJE KRITIČNO: Ministarka zdravlja otkriva kako su povređeni iz okoline Mladenovca, vitalno ugrožena i devojčica povređena u školi na Vračaru!

Foto: printscreen

Danica Grujičić

"Dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva nalaze se u kritičnom stanju", rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić navodi za RTS da se dve pacijentkinje povređene u masovnoj pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva nalaze u kritičnom stanju. Ukazuje i da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", i dalje u kritičnom stanju i vitalno ugrožena. Pacijenti u smederevskoj bolnici nalaze se van životne opasnosti.

"Metak se zadržao u levom oku" 

- Što se tiče povređenih u pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva, a koji su u KC, dve devojke su i dalje životno ugrožene. Devojci koja je imala povredu glave, iako je postoperativni skener zaista odličan, je nažalost stradalo levo oko, tu se zadržao metak. Ona je i dalje sedirana, tako da ne možemo potpuno da procenimo njeno stanje dok ne počnemo da je budimo - navodi Grujičićeva.

Devojka koja je imala višestruke povrede trbuha, je takođe kritično, dodaje ministarka i ukazuje da njoj danas sledi još jedna intervencija.

- Momak koji je imao povredu femoralnih arterija i vena na nogama, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju, moraće da dobije još neke dodatne intervencije. Čovek koji je imao povredu grudnog koša i povredu kičme je stabilno za sada, ekstubiran je i svestan. Ja sam sa njim pričala, ali ima paraplegiju nažalost. Što se tiče momka koji je došao iz Smedereva urađena je torakalna drenaža, on je isto stabilan i ekstubiran - navodi Grujičićeva.

Ukazuje da je pacijent koji se nalazi u KBC "Dragiša Mišović" još uvek na potpori, kako bi mu se održavao pritisak.

- Što se tiče momka koji je u zemunskoj bolnici, on je imao opsežne ortopedske povrede koje su zbrinute, njemu sledi još bar jedna ili dve operacije i svima njima nažalost, sem onih koji su pušteni kući najverovatnije sledi još po neka operacija - navodi ministarka.

Pacijenti u smederevskoj bolnici van životne opasnosti

Prema njenim rečima, devojka koja je imala povredu podlaktice, a koja nije mogla da se sačuva je u dobrom stanju.

- Ona je fantastično. To dete je neverovatno, takvi ljudi nas uvek obraduju, neverovatan psihički sklop te devojke i ja joj zaista želim brz oporavak. Robotika se razvija i sve ostalo, moći će ona da koristi ruku - kaže ministarka.

Pacijent koji je imao povredu noge i grudnog koša je stabilan, dodaje Grujičićeva.

Ukazuje da se povređeni u smederevskoj bolnici nalaze van životne opasnosti.

- Bila sam u Smederevu i oba momka su dobro, jednog sam zatekla na hodniku, a drugi ima povredu potkolenice. To je sve zbrinuto, kolege u smederevskoj bolnici su zaista odlično odreagovale - navodi ministarka.

Devojčica u Tiršovoj u kritičnom stanju

Navodi da su dva dečaka koja su povređena u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a koja su imala povrede mekog tkiva juče puštena kući.

Ukazuje da je stanje devojčica koja se nalazi u Tiršovoj i dalje teško.

- Ona je u jako teškom stanju, čini se sve što se može, urađena je dekompresija ono što se moglo, dva iskusna neurohirurga su bila tamo. I dalje činimo sve - navodi ministarka, prenosi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading