OVIH PET STVARI IZ KUĆE NIKAKO NE VALJA BACITI: Uništavate blagostanje, sreću i obilje i u ovo svaka porodica veruje!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.04.2023

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka stara narodna verovanja još uvek se poštuju i to sa razlogom.

OVIH PET STVARI IZ KUĆE NIKAKO NE VALJA BACITI: Uništavate blagostanje, sreću i obilje i u ovo svaka porodica veruje!

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Određene stvari iz kuće ne bi trebalo bacati. Razlog tome su brojna verovanja koja većina porodica iz Srbije poštuje. Smatra se da bacanjem sledećih stvari uništavate priliku za sreću, a unosite bol, tugu i besparicu. Pročitajte kojih pet stvari ne bi trebalo da bacate. Da li vi verujete u nešto od navedenog?

1. Biljke

Biljke su "moćna bića" prema feng šuiju zbog čega ih ne valja bacati. Postoje određene vrste koje su čak i poželjne zato što se smatra da unose sreću u dom. U takve računamo drvo novca. Još jedna biljka posebno važna za žene je jedarce zato se i naziva ženskom srećom. Ona je na primer pogodna za kancelarije jer čisti vazduh. Orhideja kao simbol ljubavi mnogo je važna, ona privlači ljubav i produbljuje odnose.

Foto: shutterstock

Žena miriše orhideje

2. Hleb

Ovo je možda verovanje koje važi u svim porodicama u Srbiji. Za većine hleb je svetinja zbog čega se nikako ne baca. Poštovanje hleba znači da poštujemo sebe, ali i svoje pretke, dok samo bacanje istog znači da navlačimo nesreću. Uvek ga možete iskoristiti na različite načine, od toga da napravite neki tost, pa do prženica.

Foto: YouTube/ table diary

Kriška hleba

3. Odsečeni nokti ili kosa

Oni se ne bacaju jer su prema crnoj magiji najpogodniji za pravljenje loše karme. Zato ih zamotajte i tek onda bacite u kantu. Nikako ih ne rasipajte oko kuće.

4. So

Ima dva sujeverja kada je reč o ovom začinu. Prva stvar je ako bacate i prosipate so postoji šansa za loše događaje, a drugo je da preko ramena bacite so kako biste sprečili nesreću. Ovo nije pouzdano, ali je nešto u šta se već dugo veruje.

Foto: pixabay.com

Prosuta so

5. Fotografije

Muškarci će pre sakriti fotografiju zbog ljubomore sadašnje devojke (ako je na istoj bivša), ali sa druge strane žene će ih pre pocepati. Osim ako na slici nisu neprijatelji, ne treba ih bacati i bitno je da niste vi na slikama. Prema verovanju, bacanjem slika privlači se bolest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading