UŽASNO! Pogledajte kako izgleda koža medicinske sestre koja je 20 godina koristila BOTOKS (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

06.04.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte šta se dešava sa vašim licem ako na duže vreme prestanete sa botoksom.

UŽASNO! Pogledajte kako izgleda koža medicinske sestre koja je 20 godina koristila BOTOKS (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/ Instagram/ nursebblay

Plastične operacije su sve zastupljenije, a mnogi ih vide kao rešenje za određene probleme kako zdravstvene tako i estetske. Ne zaostajemo ni kada je reč o tretmanima lica, botoksu, hijaluronu i slično. Žena koja je dugo koristila botoks je zapravo i medicinska sestra Brenda Blej, i to je radila poslednjih 20 godina.

Botoks je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum i koristi se za ublažavanje bora. Poznat je i pod svojim nazivom "Botulinum toksin" - to je kozmetička injekcija koja privremeno opušta mišiće lica, koristeći toksin nazvan onobotulinumtoxinA, objašnjava klinika Majo.

Foto: Printscreen/ Instagram/ nursebblay

Brenda se snima za Instagram profil

Medicinska sestra je pitala sve korisnike na svom Instagram nalogu:

- Jeste li se ikada zapitali kako izgleda osoba koja je nakon 20 godina korišćenja botoksa prestala sa tim? Prestala sam da ga koristim u oktobru tako da je gotovo nestao, ali primetila sam da ne mogu da pokrenem mišiće - jer ih nisam koristila tako dugo. Dakle, sada zapravo obnavljam svoje mišiće - objasnila je ona.

Njoj se sada pokretnost mišića polako vraća, ali nije ni blizu kako bi trebalo da bude.

Atrofija mišića

Atrofija mišića može biti uzrokovana injekcijama botoksa. Može se i definisati kao smanjenje veličine i gubitak mišićnog tkiva. Dermatolog Patrisija Veksla objasnila je da mišići mogu atrofirati zbog "nedostatka upotrebe" ako se botoks koristi dosledno bez ikakvih pauza, prenosi "Njujork Post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading