OVO NIKAKO NE SMETE RADITI! Danas svi grešimo i dve stvari obavezno operemo zajedno - Izbegavajte ovo!

Autor: N.J.

Lifestyle

05.04.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve stvari nikako se ne mešaju kada se peru.

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI! Danas svi grešimo i dve stvari obavezno operemo zajedno - Izbegavajte ovo!

Foto: Unsplash/ Sarah Brown

Žena slaže opran veš

Da li nekada žurimo ili nam se desi greška, ali tokom ubacivanja prljavih stvari u mašinu ne smemo pogrešiti kada je reč o ove dve stvari. Ako ste ovo i sami uradili, verovatno ste primetili da nije dobra ideja prati krpe i peškire zajedno.

Kako odvajate šareni veš od belog, fini od starog, tako i krpe treba odvajati od peškira. Krpama brišemo sudove, radne površine, prosutu hranu i slično. Kada su mokre, kao i svaka druga mokra tkanina, za čas se šire bakterije. Da se to ne bi širilo, peškire i krpe treba prati odvojeno, na visokim temperaturama.

Omekšivač

Osim što je važno da znate sve što smo naveli, da bi veš mašina bolje obavljala svoj posao, morate i znati trik koji važi za omekšivač. Nikada ne stavljajte više nego što treba, već onoliko koliko je naglašeno na pakovanju.

Foto: Unsplash/ Sidekix Media

Kupatilo i velika tuš kabina

Domaći gel za pranje šarenog veša

S obzirom na to da je sve poskupelo, mogli biste da uštedite počevši od kupatila. Pranje veša je nezaobilazan kućni posao, tako da biste mogli prašak za veš da zamenite jeftnijim sredstvom, koje prema rečima ove mame stvarno "radi"!

Ovaj gel namenjen je pranju šarenog veša. Osmislila ga je "Mama za pet", te vam prenosimo njene preporuke kako biste i vi napravile odlično sredstvo za čišćenje.

Foto: Shutterstock

Žena vadi veš iz mašine

Potrebno vam je 50 grama izrendanog sapuna protiv fleka, litar i po ključale vode i dve kašike sode bikarobne. Sapun izrendajte i prelijte ključalom vodom. Kada se smesa prohladi dodajte dve kašike sode bikarobne. Mešajte par puta. Nakon par sati kada se smesa potpuno ohladila, prespite u neku veću posudu. Trik je da kada želite da operete veš ovom smesom, ne napunite mašinu do kraja vešom. Takođe, gel dodajte direktno u bubanj. Zanimljivo je da gel dobro pere i ne peni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading