FATALNA ZAVODNICA JE OPASNO MENTALNO NESTABILNA: Nestvaran izgled nije mogao da prikrije LUDILO koje se skupljalo u njoj

Autor: N.J.

Lifestyle

01.04.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 40 godina je dominirala, a onda je potpuno nestala.

FATALNA ZAVODNICA JE OPASNO MENTALNO NESTABILNA: Nestvaran izgled nije mogao da prikrije LUDILO koje se skupljalo u njoj

Foto: Profimedia

Kim Besindžer možda bolje poznajete kao Bondovu devojku koju je glumila. Tokom 80ih godina bila je pravi seks simbol i svi su je obožavali. Poslednji put na ekranu smo je videli pre pet godina, a razlog zbog kog se ne pojavljuje je borba sa agorafobijom i anksioznošću.

U poslednjoj epizodi Red Table Talk, njena ćerka Ajlend i ona, razgovarale su o mentalnom zdravlju, razvodu od Aleka Boldvina i još mnogo toga.

Njena bitka s anksioznošću započela je dok je bila dete, ali se nastavila u odrasloj dobi i manifestovala u agorafobiju - koju klinika Majo definiše kao "vrstu anksioznog poremećaja zbog kog se bojite i izbegavate mesta ili situacije koja bi mogle izazvati paniku i učiniti da se osećate zarobljeno, bespomoćno ili posramljno."

- Nisam mogla da izađem iz kuće, više nisam ni na večere išla. Morala sam ponovo da učim da vozim i godinama nisam prolazila kroz tunele u Malibuu. Sve me činilo nervoznim, poput klizanja ili "Gde da stanem da otvorim vrata?" Sve je postalo veliki posao da shvatim kako nešto da uradim - kaže ona.

Poremećaj nije uticao na nju samo psihički, već je uzeo danak i fizički.

- Stalno su ti suva usta, drhtiš, iscrpljen si sve vreme.

Njene borbe "prešle" su i na njenu ćerku, koja je podelila svoje iskustvo:

- Nisam imala kontrolu ni nad čim u svom životu. Toliko sam se sramila onoga što sam postala i kako živim. Jednostavno sam postala druga osoba. Bila sam mršava u svakom pogledu, beživotna, i ne mislim doslovno, mršava, već je i moja duša bila takva. Sve se samo skupilo - kaže manekenka i objašnjava da je to počelo u vreme razvoda njenih roditelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Basinger (@kim.basinger)

Brak Aleka Boldvina i Kim Besindžer

Da podsetimo, Kim i Alek su se upoznali na snimanju filma, a "da" su izgovorili tri godine kasnije. Tada, on je podržao u možda najtežem periodu života. Romantično venčanje dogodilo se u kući na plaži u Long Ajlendu, a prve godine braka bile su idilične. Ljubavi je bilo, ali temperament nisu mogli da kontrolišu. On je koristio alkohol i drogu, pa nije mogao da se obuzda u trenucima besa zbog čega je fizički nasrtao na nju, a sa druge strane dodatno su bili opterećeni njenim napadima panike. Ona je prestala da pije lekove već je samo razgovarala sa stručnim licima zbog čega joj je bilo još gore. Razlišli su se 2000. godine a 2002. su se razveli gde su nastupili veliki problemi oko starateljstva i optužbe svetskih razmera.

Kim se prisetila razvoda od glumca kada je njiihova ćerka imala sedam godina:

- Alek je smešan. Svi smo dobro i lepo se slažemo, kako god. Ali on je bio izazov. Imali smo svoje izazove i mislim da Alek nije bio emocionalno ili mentalno spreman za takvu vrstu razgovora oko razvoda. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Basinger (@kim.basinger)

Njihova ćerka primetila je da se i Alek bori sa psihičkim problemima, ali na drugačiji način.

- On se baš bori sa anksioznošću, ali je neko ko je odrastao u porodici koja to potisne i kaže ti da si slab jer se tako osećaš. Postoje stvari zbog kojih bih otišla svom ocu, ali kad bih nekad pokušala na bilo koji način razgovarati sa njim, mislim da on ne bi upeo išta od toga da razume - priča Ajlend i dodaje:

- Mislim da je do nedavno stvarno potiskivao svoje stanje. Stvarno se nosio sa stvarima koje su mu se neprestano nabacivale. Bio je prisiljen konačno da se suoči - završava ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading