ZBOG OVOGA JE KOŽA SKANDINAVSKIH ŽENA BESPREKORNA: Svi su odlepili za JEFTINIM proizvodom i hoće da budu kao one, ali postoji CAKA

Autor: N.J.

Lifestyle

23.03.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandinavska lepota zasniva se na redovnoj hidrataciji.

ZBOG OVOGA JE KOŽA SKANDINAVSKIH ŽENA BESPREKORNA: Svi su odlepili za JEFTINIM proizvodom i hoće da budu kao one, ali postoji CAKA

Foto: Unsplash/ averie woodard

Ako ste nekada bili u Danskoj, Norveškoj ili Švedskoj onda ste sigurno primetili šta znači skandinavski ulični stil. Sve to prenosi se i na negu lica odnosno kože, koja je zasnovana na jednostavnosti. Skandinavska lepota održava se redovnom hidratacijom i jednostavnom rutinom koja je i te kako efikasna. U potpunosti se razlikuje od korejske nege kože koja inače ima dosta koraka.

Skandinavski princip nege kože postaje sve popularniji u Severnoj Americi zato što je najbliže onome što smo od trendova viđali tokom pandemije. Sve korake obavljate kod kuće i rezultati su na duže staze. Naime, reč je o svakodnevnoj rutini koje sve više ljudi uvodi u svoj život", objašnjava Marija Osorio, direktorka marketinga popularne bjuti linije.

Zanimljivo je što pogotovo za vreme pandemije poraslo je interesovanje za negovanje lica kod kuće. Mnoge poznate ličnosti baš u tom periodu pokazivale su svoju rutinu, a neke su lansirale kozmetičke proizvode. Takođe, pre nego što je pomenuti stil zaludeo žene, poznate ličnosti objašnjavale su da je za njihovu negu zadužen kozmetičar.

Skandinavska nega ima tri principa: savestan odnos prema koži, prirodni proizvodi i fokus na hidrataciji.

Foto: shutterstock

Maska za lice 

Najvažnije je da koristite prirodne proizvode koji su održivih lokalnih materija.

Savestan odnos prema koži

To znači upotreba prirodnih preparata. 

- Što su potrošači više edukovani, više vode računa o proizvodima koje kupuju i kako se isti prave. Ovo ima veliki uticaj ne samo na kvalitet nege, već i na životnu sredinu i očuvanja iste.

Prirodi proizvodi

Osnova im je u prirodnim preparatima. Američki konzumeti želi prirodan sjaj sa minimalnim ulaganjem vremena i truda, objašnjava Marija Osorio.

Foto: pixabay.com

Krema u posudi

Hidratacija

Marija navodi da čak 80 odsto tržišta čine upravo prirodni proizvodi za hidrataciju, čiji je porast svakog meseca sve veći, piše "Blic žena".

- S obzirom na to da su skandinavske zemlje poznate po nižim temperaturama logično je da je fokus na hidrataciji suve kože. Međutim, ovaj trend je uzeo maha i za vreme letnjih meseci kada koži treba dozvoliti da diše - završava ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading