REZULTATI ĆE VAS IZNENADITI: Saznajte zbog čega morate držati pete u jabukovom sirćetu - najbolji način da kod kuće uklonite mrtvu kožu

Autor: N.J.

Lifestyle

19.03.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemojte se plašiti da sirće iskoristite za grube i ispucale pete.

REZULTATI ĆE VAS IZNENADITI: Saznajte zbog čega morate držati pete u jabukovom sirćetu - najbolji način da kod kuće uklonite mrtvu kožu

Foto: pixabay.com

Koža je ogledalo naših navika - ishrane, treniranja… Suva koža i grube pete nisu nimalo lep prizor ni da osetite ni da vidite. Iako se još uvek ni ne naziru sandale i druga otvorena obuća, to nije razlog da koža bude zapuštena. Srećom, postoje odlični načini kako da sredite pete bez mnogo muke.

Nema žene koja se ne potrudi da ima lepa i uredna stopala, ali nekada je gruba koža jača od svega. Na vašu sreću, postoji odlično rešenje koje ne zahteva odlazak u kozmetički salon.

Jabukovo sirće za noge

Jeste li znali kako jabukovo sirće utiče na kožu? Zasigurno, ima brojne pogodnosti po zdravlje, mnogobrojnu primenu u kuhinji i svi ga vole. Potrebno je samo u toplu vodu sipati 200 mililitara sirćeta i zaroniti noge. Držite tako dok se ne ohladi. Posle toga turpijom skinite mrtav sloj ćelija i namažite masnu kremu pa navucite čarape i prespavajte tako. Jabukovo sirće povoljno utiče i na uklanjanje gljivičnih infekcija.

Ujutru će vas dočekati prelepa i mekana koža!

Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće u boci

Razlozi ispucalih peta mogu biti i:

Starenje

Izloženost kože toploti

Nošenje obuće koja nije adekvatna

Vazelin za pete - Nega na još jedan način

Skinite mrtav sloj kože tokom kupanja. Lepo osušite noge. Za sledeći korak treba vam vazelin. U debelom sloju stavite vazelin na pete, a onda preko obujte pamučne čarape. Sutradan će koža biti kao bebina.

Foto: printskrin/youtube

Sređena stopala

Piling za pete

Za kraj, ako vašim stopalima želite da pružite baš pravi ugođaj napravite jedan piling. Skuvajte tursku kafu, a ono što ostane iskoristite za pripremu. Uzmite talog koji je ostao i pomešajte ga sa malo kokosovog ulja i dobro trljajte dok stopala ne postanu mekana kao bebina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading