LIMUNOM MOŽETE OČISTITI SVE U KUHINJI: Sledeći recept iskoristite za ringle, sudopere i kante za smeće bez mrlja i neprijatnih mirisa

Autor: N.J.

Lifestyle

23.03.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Limun uklanja mrlje i prirodno je sredstvo za dezinfekciju.

LIMUNOM MOŽETE OČISTITI SVE U KUHINJI: Sledeći recept iskoristite za ringle, sudopere i kante za smeće bez mrlja i neprijatnih mirisa

Foto: shutterstock

Limun je citrus koji ima široku primenu. Pored toga što je odličan za zdravlje, kada vam padne imunitet ili ste prehlađeni, dobar je i kao trik za čišćenje kuhinje. Zna se da u kuhinji uvek ima posla zbog čega čišćenje kao da ne prestaje, ipak limun vam može olakšati zadatke.

1. Čišćenje rerne

U činiju sipajte vodu pa isecite kolutove od jednog limuna. Ostavite da stoji oko 10 minuta u rerni na oko 200 stepeni. Posle toga nakvasite krpu tom smesom i čistite vrata i unutrašnjost rerne. Pazite da se ne opečete jer će voda biti vrela.

Foto: Izvor: TikTok/ mama_mila

Čišćenje limunom sudopere i šporeta

2. Čišćenje sudopere

Isecite limun na pola, a onda na jednu polovinu stavite sodu bikarbonu. Zatim tim delom čistite sudoperu dok sve mrlje ne spadnu, a onda pustite vrelu vodu da prljavština ode.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Smart Fox

Čišćenje odvoda limunom

3. Ringle na šporetu

Po šporetu sipajte sodu bikarbonu, odnosno po ringalama. Isecite na pola limun, pa polovinom ribajte ringle. Nakon toga vlažnom krpom pokupite sodu bikarbonu i sve ostatke sa šporeta. Sijaće se i biće kao nov!

4. Kanta za đubre i kuvalo

Na dno kante za đubre držite limun oko 30 minuta. Limun ubija neprijatne mirise, ali i bakterije. Preporučljivo je da kante za đubre čistite bar jednom u dva meseca.

U kuvalo ubacite nekoliko kolutova limuna i pustite da voda prokuva, nakon toga ostavite oko 30 minuta u kuvalu i prospite u sudoperu. Osim što će pomoći u čišćenju odvoda, skinuće kamenac iz kuvala.

Foto: youtube.com/Kako

Kuvalo za vodu

5. Kada kuvate jelo koje se oseća

Na ringli prokuvajte sirće sa komadima limuna, ova kombinacija doslovno ubija sve neprijatne mirise u kuhinji. 

Da li ste probali neki od pomenutih trikova?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading