SADA SU LEPE, A ZA NEKOLIKO NEDELJA NE ZNA SE ŠTA ĆE BITI: Novi trend povećanja usana je izuzetno OPASAN, među prvima pohvalila se poznata starleta! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

20.03.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da se radi o turskim zubima ili slavnim osobama kojima se otapaju fileri, čini se kao da non stop izlaze neki trendovi koje "morate" pratiti.

SADA SU LEPE, A ZA NEKOLIKO NEDELJA NE ZNA SE ŠTA ĆE BITI: Novi trend povećanja usana je izuzetno OPASAN, među prvima pohvalila se poznata starleta! (FOTO)

Foto: Instagram

Činjenica je da ćete danas teško naći devojku koja nema urađene usne. I dok neke to rade na način da svi primete, druge više vole minimalno. Trendovi se menjaju, a hirurgija nadograđuje i sada vam doktori mogu ponuditi mnogobrojne zahvate i postizanje oblika koje premašuju sve granice. Upravo sada, postale su aktuelne leptir usne koje su među prvima ponele starleta Kejti Prajs i Loren Gudgr.  Doktorka Dipa Panč koja nudi usluge estetske hirurgije tvrdi da je ovaj trend opasan.

- Trend leptirastih usana je opasan trendTo uključuje otapanje i ponovno punjenje usana istog dana dok se stavlja hirurška traka. Naučno to nema smisla raditi.

To je zato što enzim koji se koristi za otapanje filera uzrokuje oticanje tkiva i upalu.

Foto: www.profimedia.rs

Kejti Prajs na tretmanu

- Učinci enzima koji otapaju takođe se nastavljaju 72 sata nakon injekcije (a možda i duže) i nije sigurno koliko će se proširiti tako da ishodi nisu predvidljivi.  Hirurška traka ovo definitivno neće zaustaviti. Nema načina da znamo kako će ove usne izgledati za nekoliko nedelja - objašnjava doktorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie Price (@katieprice)

Slavne osobe podelile su kako one izgledaju nakon tog zahvata, a doktorka smatra da bi to moglo da podstiče druge da se odluče za ovakav rad. Ona objašnjava da morate biti svesni rizika.

- Važno je napomenuti da enzim za otapanje ne samo da će otopiti filer, već takođe može uništiti vašu prirodnu hijaluronsku kiselinu, što očigledno nije poželjno jer je to ključna molekula uključena u vlažnost kože. Osim toga, učinci korišćenja trake za držanje ovog punila na mestu nakon što se pregrada napuni potpuno su uzaludni, da ne kažem nehigijenski, i tako značajno povećavaju rizik od razvoja infekcije. S tako velikim količinama filera koji se ubrizgava i narušava osetljivu strukturu usana, neizbežno je da će ovaj filer migrirati, stvarajući izgled poput patke - rekla je za "Sun".

Doktorka pojašnjava da nijedan pravi lekar neće ponuditi ovako nešto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading