"SA TANJOM NA TI" : Ministarka Jelena Tanasković otkriva kako je visoke potpetice zamenila GUMENIM ČIZMAMA (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.03.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova emisija u produkciji Republike, "Sa Tanjom na ti" emituje se svakog ponedeljka u 20 časova.

"SA TANJOM NA TI" : Ministarka Jelena Tanasković otkriva kako je visoke potpetice zamenila GUMENIM ČIZMAMA (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Udobnost kabineta u Nemanjinoj ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković bez imalo muke zamenila je gumenim čizmama.

S ekipom Srpskog telegrafa i Republike obišla je vinograde u Vele Polju u okolini Niša i pokazala da se ne libi da zavrne rukave i prione na posao.

U emisiji "Sa Tanjom na ti" otkrila nam je i mnoge detalje iz privatnog života.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Koliko je važna uloga žena u poljoprivredi?

- Žene su u poljoprivredi dominantne u smislu da, kada se nečega prihvate, od organizacije pa nadalje, onda to ima svoju priču. Poput ove, gde se 100 žena udružilo u zadrugu da bi pravile vino. Imaju svoje zasade, 30 hektara, ovde u Topličkom kraju.

Od žene se očekuje da bude uspešna na više frontova. Da li to vama polazi za rukom?

- Podrazumeva se da budete supruga, majka, domaćica i kad treba da stanete sinu na gol... Sve to ide u rok službe. Volim posao koji radim, ja sam radoholik po prirodi. Ceo život radim puno i zaista mi nije problem. Kako god to zvučalo, zadovoljna sam svojim životom.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Koliko vam traje radni dan?

Kreće već od šest ujutru, treniram, a radno operativna sam već oko pola osam. Nekada radni dan traje 10 ili 12 sati. Kada sam na terenu, može da bude i duže... Kad se vratim kući, onda sam mama, supruga, sestra, tetka i sve ostalo što treba da budem, tako da to vreme provodim kvalitetno sa svojim ukućanima.

Imate li vremena za kuvanje?

- Volim da kuvam, često sam u kuhinji, vikendom kuvam sama pod obavezno. Tu se bake ne zovu upomoć. Kažu moji prijatelji da dobro kuvam. Volim da jedem, pa volim i da kuvam. Pored srpske kuhinje i tradicije, volim italijansku kuhinju, tako da najčešće spremam italijanska jela.

Republika

Foto: Republika.rs

 

U čemu se bolje osećate u trenerci ili u štiklama?

- Kad sam na terenu, treba da budem u gumenim čizmama, ali to nije obuća u kojoj se ja dobro osećam. Bez deset centimetara štikle ništa.

Imate li vremena za frizera i šoping?

- To nekako radim usputno. Ne posvećujem tome previše pažnje. Slobodno vreme koje se trudim da imam za sebe provodim s najboljim drugaricama. Nas je pet, često putujemo, izađemo, umemo da se okupimo kod kuće, ali da smo nas pet i da nema ni dece ni muževa. Same kuvamo sve džemove za našu decu, ne stavljamo šećer, od sezonskog voća skuvamo džem ili paradajz... U mojoj kući je sve više-manje prirodno, ono što sam napravila s drugaricama. Uz to se i dobro provedemo u vikendu kada se time bavimo. Sve što je moja mama radila radim i ja danas, bez obzira na to što je ona imala radno vreme od sedam do tri, a ja ga nemam.

Republika

Foto: youtube.com

 

Koji ritual vam vraća energiju?

- Razgovor sa samom sobom, to je ono što uvek pomogne.

Dakle, žene mogu sve?

- Kad imate ćerku od 16 godina, koja je u pubertetu, a mama joj je uzor, onda je to ponos pravi. Dok god je takva situacija, znam da radim pravu stvar.

Bliski prijatelji Irena i Siniša

S obzirom na to da je godinama blisko sarađivala sa Sinišom Malim i Irenom Vujović, ministarka je otkrila i ko joj je od dvoje pomenutih kolega iz Vlade draži:

- I dan-danas sam privatno dobra s njima. Sa Irenom sam drugarica 30 godina. Stvarno smo bliske. Siniša je zahtevniji, ako tako mogu da kažem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

27.03.2023 22:28

Pozdrav ministarki , poljubac za novinarku .