OVAJ PREDMET U KUĆI JE ZLO: Pola Srbije to ima u domu, a ne zna šta znači

Autor: N.J.

Lifestyle

28.01.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo možete videti u srpskim domovima i to baš često.

OVAJ PREDMET U KUĆI JE ZLO: Pola Srbije to ima u domu, a ne zna šta znači

Foto: Izvor: Unsplash/ Outsite Co

Crna mačka donosi nesreću, polomljeno ogledalo znači loša sreća narednih sedam godina i sve tako. Mnogo je verovanja o usputnim nesrećama koje bi mogle da vas zadese. A šta je sa onim "nesrećama" koje sami unosite u kuću? Jedno takvo verovanje je da je Fatimino oko predmet koji ne bi trebalo da držite u kući. 

Prema islamskom predanju, Muhamedova ćerka Fatima poklonila je plavo staklo svom vereniku kao amajliju da bi savladao sve prepreke na koje naiđe. Inače ovo oko ćete najčešće primetiti u Turskoj, Siriji, Libanu, Avganistanu, Grčkoj, ali nekada ga možete videti i u Srbiji, i to ne baš tako retko.

Između ostalog, davno je jedan ruski sveštenik preneo da je Fatimino oko nespojivo sa pravoslavljem, ali da neki ljudi ne obraćaju pažnju na to. Objašnjenje za to je da je paganstvo zapravo klanjenje demonima, a da ja ta mala amajlija u domu kao mali đavo, navodili su. Za neke paganizam je predstvaljao odustvo religioznog mišljenja ili aktivnosti.

Foto: pixabay.com

Fatimino oko

Tako da pored ovoga, koje definitivno nije dobar ni poklon ni odabir, postoje i drugi koji su podjednako loši:

Broš

Smatra se da ova vrsta nakita indirektno utiče na izazivanje bola. Preciznije, broš ima iglu koja je oštra i šiljata, te zbog toga navodno aludira na suze.

Sat

Ako poklonite momku sat, ili on vama, veruje se da će uslediti raskid. Za sat kažu da je odbrojavanje vremena do raskida, te da bi trebalo da izbegavate kupovinu tog predmeta na poklon.

Marame i šalovi

I ovi modni detalji su na spisku šta ne treba poklanjati, a za njima odmah idu i biseri. Zbog oblika i boje, biseri su loš odabir poklona. Ako nekome poklonite bisere onda "donosite" tugu i bol u život te osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading