DA VAM JABUKE NE POTAMNE: Dva laka trika učiniće da kolač izgleda kao iz poslastičarnice

Autor: N.J.

Lifestyle

12.01.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednom presečena, i jabuka već tamni kako po sredini tako i okolo.

DA VAM JABUKE NE POTAMNE: Dva laka trika učiniće da kolač izgleda kao iz poslastičarnice

Foto: shutterstock

Jabuka je ukusno voće, preporučuje se i kada je neko na dijeti, nema mnogo šećera i odlična je i u dezertima. Gotovo je savršena, ali ima jedan nedostatak. Ono što zadaje pravu muku jeste kada je jabuka jednom presečena ona ubrzo promeni boju, odnosno potamni. To joj ne menja ukus, ali na trenutak izgleda kao da je "pokvarena". Od danas moći ćete da sečete jabuke bez problema, kako za dečiju užinu, tako i za dezerte, a nećete morati da se brinete da će potamneti.

Prvo, jabuke je inače mnogo bolje držati na nekom hladnom i tamnom mestu, jer će to takođe sprečiti da brzo propadnu, odnosno istrule.

Posuda i limun

Jabuke možete iseći na komade i staviti u hermetički zatvorenu posudu. Onda ih tako stavite u frižider, trebalo bi da mogu stajati minimum tri dana. Da ne bi potamnele prelijete ih sa malo limunovog soka. Ne brinite neće poprimiti ukus limuna. Limunska kiselina sprečava oksidaciju.

Foto: Izvor: Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Prelivanje jabuka limunom

Slana voda

Takođe, slana voda može da spreči oksidaciju. U jedan litar vode stavite jednu četvrtinu soli, dobro promešajte pa stavite tu jabuke na pet minuta. Nakon što je voće stajalo u takvoj vodi, procedite ga i stavite u posudu sa poklopcem, kako vazduh ne bi ulazio. Nakon toga smestite ga u frižider.

Takođe, jabuke možete čuvati i u zamrzivaču, ali će izgubiti svoju hrskavost. Zato, najbolje je da ih onda iskoristite u nekim kolačima, pitama ili nekom drugom dezertu i bolje bi bilo da budu isečene nego u komadu jer ćete lakše napraviti nešto od njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading