PRIRODNI LEK ZA VISOK HOLESTEROL I ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Pomaže kod problema sa dijabetesom, utiče i na mršavljenje!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.01.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sreću, mnogo je ovakvih namirnica koja čine čuda!

PRIRODNI LEK ZA VISOK HOLESTEROL I ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Pomaže kod problema sa dijabetesom, utiče i na mršavljenje!

Foto: Shutterstock

Kada je holesterol iznad dozvoljene granice možete da obolite od kardiovaskularnih bolesti, a ako se to ne leči na vreme onda može doći do fatalnih ishoda. Ako se zapustite stanje u koje dolazite opisuje se kao ateroskleroza. Kako godine prolaze tako se i smanjuje elastičnost krvnih sudova i razvija se pomenuta bolest. To je bolest zapušenih arterija i smatra se trećim najvećim oboljenjem na svetu. A, s obzirom na to da je vreme praznika, kada ljudi generalno malo više jedu, moramo razmišljati i o posledicama. Mnogo namirnica ima kao posledicu čišćenje krvnih sudova, što znači da je odlično da ih uvrstimo u ishranu, ako imate neke od pomenutnih zdravstvenih problema ali i preventivno.

Beli luk i limun su najpoznatiji dvojac za čišćenje krvnih sudova, a ako mu dodate i malo meda, efekti po zdravlje su odlični. Beli luk je najjači antiseptik i čuveni prirodni antibiotik. Zajedno sa limunom i medom pojačava se njegovo antiinflamatorno i antiupalno dejstvo, prenosi kanal "Dijeta mesečeve mene".

Foto: pixabay.com

Beli luk i limun

Limun dijeta

Limun je inače odličan za skidanje kilaže, te neke dijete obećavaju da će kilogram dnevno “odleteti”. Dijeta sa limunom takođe je dobra u borbi protiv celulita, te evo mnogobrojnih razloga zašto ovu važnu namirnicu morate uključiti u vaš svakodnevni način života. Pre nego što počnete sa bilo kojom dijetom poželjno je da smanjite unos kofeina i isključite iz upotrebe gazirana pića.

Karanfilić za holesterol

Poznato je da je odličan za čišćenje krvnih sudova jer pomaže da se razbiju masnoće koje stvaraju zakrčenje. Jedan je od najpopularnijih začina u svetu i veruje se da pomaže telu da se brani od infekcija. Često ga koriste i kao lek za probavu. Takođe, smanjuju mučninu. Savršen je za osobe koje imaju problema sa šećerom u krvi. Karanfilići pomažu da se nivo šećera u krvi reguliše, odnosno vrati u ravnotežu.

Foto: pexels.com

Zdrav obrok za doručak ili večeru

Potrebno vam je : 1,5 litar filtrirane vode i 5 grama karanfilića.

Priprema: Sipajte karanfiliće u vodu i zatvorite flašu. Ostavite na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi sve dok karanfilići ne potonu u vodu (oko 5 dana), nakon toga možete da procedite vodu (a i ne morate) i pijte po 100 mililitara svako jutro.

Ipak, pre nego što ga uvrstite u ishranu potrebno je da se konsultujete sa lekarom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading