KAKO SE ČUVA SUVO VOĆE? Uz ove jednostavne trikove biće kao prvog dana, a evo kako da ga odložite u ZAMRZIVAČ

Autor: N.J.

Lifestyle

07.01.2023

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suvo voće služi se kao deo poslastica za Badnje veče.

KAKO SE ČUVA SUVO VOĆE? Uz ove jednostavne trikove biće kao prvog dana, a evo kako da ga odložite u ZAMRZIVAČ

Foto: Shutterstock

Danas je Božić, dan kada se slavi rođenje Isusa Hrista – najradosniji praznik u hrišćanstvu. Trepeza je puna kako slanih tako i slatkih specijaliteta. Ali, u odnosu na sinoć, kada smo proslavljali Badnje veče, danas prednost nema suvo voće. I dalje je deo dekoracije, ali se pored torte i drugih specijaliteta jede verovatno samo "usput". Zato da bi vam suvo voće trajalo neko određeno vreme, morate naučiti na koji način da ga "čuvate". Ako znate prave trikove, onda ga možete čuvati i duži vremenski period.

Posude

Suvo voće trebalo bi da čuvate u staklenim posudama, može i plastičnim, ali je prva opcija najbolja. Pre nego što ih stavite unutra, posudu dobro operite i osušite. Ako se zadrži vlaga unutra, odnosno ako posudu ne osušite lepo, voće će izgubiti na strukturi.

Foto: pixabay.com

Nekoliko vrsta suvog voća

Da li ste znali da se suvo voće može čuvati i u zamrzivaču?

Verujemo da deluje nemoguće, ali možete i sami probati sa nekom manjom količinom ako niste sigurni. Ako ga zamrznete duže će opstati nego li na sobnoj temperaturi. Najbitnije je da prilikom stavljanja voća u kese za zamrzivač ili još bolje vakumske kese, skroz izbacite vazduh iz iste. Važna napomena je da se voće ne odmrzava dva puta.

Foto: pixabay.com

Urme na tanjiru

Rok trajanja sušenog voća

Kada je reč o ovakvoj vrsti voća, a s obzirom na to da je iz istog uklonjena voda, onda može duže trajati mnogo duže nego obično voće. 

Urme najzdravije voće? One pozitivno utiču na kompletan organizam te su i bogate hranjivim materijama, imaju brojne antioksidante, ali su i prirodno slatke, što ih čini izvanrednim "slatkišem".

Suvo voće možda nije tako privlačno, ali ima svoje prednosti. Može se konzumirati u bilo koje doba dana, a nutricionisti oduvek govore da je to dobar izvor energije. Pak, za ljude koji imaju neku vrstu problema sa insulinom, suvo voće možda nije pravi izbor, ali bi o tome prvenstveno trebalo da se posavetuju sa nutricionistom. U svakom slučaju, šećeri koji se nalaze u suvom voću značajno su zdraviji od onih u kupovnim slatkišima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading