U SPAVAĆOJ SOBI VAM TREBAJU SAMO TRI KOMADA NAMEŠTAJA: Sve drugo je PREVIŠE, a evo zbog čega!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.12.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravite vašu oazu mira.

U SPAVAĆOJ SOBI VAM TREBAJU SAMO TRI KOMADA NAMEŠTAJA: Sve drugo je PREVIŠE, a evo zbog čega!

Foto: pixabay.com

Vaša spavaća soba trebalo bi da bude oaza mira u kojoj se možete odmoriti. Ali ne samo to, to je soba u kojoj provodimo dosta vremena i kada smo budni - opuštamo se uz knjigu, gledamo TV... Trend je da u sobi imate što manje namaštaja, a ako ste neko ko ne raspolaže velikim prostorom onda bi trebalo da izbegavate kupovinu ogromnog kreveta i mnogobrojnih detalja zbog kojih nećete moći da se krećete po sobi, a da nešto ne srušite.

Pored kreveta koji je na prvom mestu, tu su fotelje ili stolice, kao i mala komoda gde možete da odložite svoje detalje. Prema feng šuiju, ako vam je bitno kakvu energiju prostora ima vaša spavaća soba, onda bi krevet trebalo da bude dominantan, odnosno u centru. Krevet bi trebalo da bude smešten dijagonalno od vrata i iza sebe ima noseći zid. On takođe ima i snažno uzglavlje, koje uzemljuje energiju sa obe strane. Takođe, treba ostaviti dovoljno prostora sa obe strane da se može prići krevetu.

Foto: Shutterstock

Spavaća soba - jastuci poređani na krevetu

Ogledala ne smeju biti postavljena tako da se vidi odraz onoga ko spava. Prema feng šui stručnjacima morate obratiti pažnju i na držanje stvari u paru. To je već simbolično te time naglašavamo svoj odnos sa partnerom. Zato možemo imati dve lampe na primer, ili možete koristiti ukrasne jastuke, ramove..

Kada je reč o umetničkim delima u sobi, morate povesti računa i kako ona deluju na vas. Trebalo bi da birate "pozitivne" fotografije, odnosno ono što ne budi ništa ružno u vama, ne stavljajte fotografije koje ukazuju na usamljenost, tugu, patnju, onda se nemojte čuditi ako ste u raspoloženju koje nije zavidno. Jer mi smo izborom sopstvenih motiva, kreirali ono što želimo da nas okružuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading