JEDNA STVARA NAPETOST I PRAVI JE ENERGETSKI VAMPIR, A DRUGA JE OTROVNA: Ove dve biljke nikako ne držite u kući

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da privlače nesreću i bedu.

JEDNA STVARA NAPETOST I PRAVI JE ENERGETSKI VAMPIR, A DRUGA JE OTROVNA: Ove dve biljke nikako ne držite u kući

Foto: Photo by Designecologist from Pexels

Mnogi veruju da kaktus unosi negativnu energiju u dom. Feng šui je doktorina bazirana na taoizmu i zahvaljujući stručnjacima feng šuija naučićemo šta privlačimo pozitivnu, a šta negativnu energiju. Oni takođe znaju na koji način da nas usmere što se tiče same dekoracije, odnosno postavljanja bilo koje figure u dom. U uređenju doma važnu ulogu imaju biljke.  Stoga, kaktus je biljka za koji mnogi veruju da je negativna, ali da li je baš tako?

Razlog zbog kog se navodi da je kakuts sprovodnik loše energije je što ima trnje na sebi. Veruje se da se univerzalna energija između vrata i prozora prekida. Smatra se da ako se kaktus stavi u trpezariju, odnosno tamo gde najviše vremena porodično provodite, ali i u kupatilo, tu nema opuštanja. Ako držite ovu biljku u trpezariji, svađe sa porodicom su neizbežne. A sa druge strane, feng šui podržava biljke, u smislu da su oni provodnici energije i kao takvi su potrebni su u domu, ali nismo sigurni da li to važi i za kaktuse. Izbor je svakako na vama.

Foto: Photo by Maria Orlova from Pexels

Nekoliko biljaka u saksijama

Difenbahija

Difenbahija je dekorativno cveće i veoma je popularna kao sobna biljka. Poznato je da ima oko tridesetak vrsta ove biljke. Ne zahteva posebnu negu, stoga je idealna za početnike. Zašto onda nije dobra za dom? Za sok difenbahije kažu da je otrovan i može da izazove trovanje kod dece. Ali i odrasli bi mogli da se opeku sokom ove biljke prilikom sečenja listova na primer. Takođe, ona nije pogodna ako imate kućne ljubimce.

Sve ovo ne nagoveštava da bi sve biljke odmah trebalo baciti, već da im promenite poziciju u kući. Stavite ih na primer u hodnik ili na terasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading