STAVITE MOKAR SUNĐER U MIKROTALASNU I DESIĆE SE ČUDO: Nikad bolji trik za čišćenje!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.12.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mikrotalasna se mora pažljivo očistiti.

STAVITE MOKAR SUNĐER U MIKROTALASNU I DESIĆE SE ČUDO: Nikad bolji trik za čišćenje!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ wikiHow

Važan faktor u čišćenju je i da ništa ne preskočite. Bitno je da vam svi alati budu čisti, kako biste ga normalno i svakodnevno upotrebljavali. Kada čistite mikrotalasnu nije dovoljno samo da prebrišete unutrašnjost, već se morate detaljno pozabaviti načinom na koji čistite. Prvi i najvažniji korak je sterilizacija.

Jednostavno stavite mokar sunđer  u mikrotalasnu na jedan minut da biste uklonili bakterije. Sunđer prvo pokvasite vodom u jednoj činiji, odnosno stavite sunđer u oko 120 mililitara vode u činiju. Zatim dodajte mu isceđen limun. Sunđer ostavite u toj smesi jedno pet do deset minuta. Stavite sunđer na tacnu za mikrotalasnu, (ne cedite ga) i pustite da se zagreje za jedan minut. Sačekate da se ohladi, jer će biti vruć i onda ga upotrebite za čišćenje, prenosi "Vikihau" na Jutjubu.

Foto: Printskrin/Youtube/Kruna VD

Sunđer za sudove

Da li ste znali da ovu hranu ne smete da stavljate u mikrotalasnu?

Jaja

Ne pokušavajte da zagrejete kuvano jaje! Šanse da eksplodira svuda po mikrotalasnoj su baš velike. Sa druge strane, ako ista želite da skuvate, ni to nećete moći. Voda će ispariti, i opet bi trebalo da se pripremite za eksploziju. 

Mikrotalasne imaju program zahvaljujući kom možete da odmrznete nešto, na primer meso. Ali on ne postiže ravnomerno odmrzavanje, uglavnom hrana unutra ostane ledena, a spolja se otopi. Tako da se ovo posebno ne preporučuje za meso.

Grožđe i sušena paprika

Neki navode da u mikrotalasnu ne smete stavljati ni grožđe, suvo grožđe ni sušenu papriku, jer vam mogu, pod uslovom da prethodno ne izazovu požar, oštetiti oči i spaliti grlo!

Paradajz sos

Ovo takođe nije dobra ideja! Grejanje sosa može da izazove prskanje istog svuda po unutrašnjosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading