GENIJALAN TRIK KAKO DA NAOŠTRITE NOŽ: Nije vam potreban oštrač, samo jedna sitnica koju SVI imate!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.12.2022

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako razmišljate o kupovini novih noževa, sačekajte!

GENIJALAN TRIK KAKO DA NAOŠTRITE NOŽ: Nije vam potreban oštrač, samo jedna sitnica koju SVI imate!

Foto: shutterstock

Prljava daska za sečenje

Stare noževe možete vratiti u život uz pomoć ovih genijalnih trikova. Uz ovo uvek ćete imati oštar i upotrebljiv nož, bez mnogo muke. Uz pomoć ovog trika imaćete noževe kao profesionalci, a kuvaćete sa uživanjem.

Potrebna vam je stara keramička šolja, sa grubim dnom. Pre nego što krenete da oštrite nož isperite ga hladnom vodom. Prvi korak je da šolju okrenete naopako. Obod na dnu šolje mora biti grublji, ne bi trebalo da bude emajliran kao što je ostatak šolje. Ceo proces oštrenja noža baš je jednostavan. Sa malo truda sečivo noža prevucite u smeru od drške noža ka vrhu (pokretom prema sebi). Okrenite sečivo na drugu stranu i ponovite isti taj pokret. Dovoljno je jedno šest do osam takvih pokreta i uspećete. Kada ste ga naoštrili, nož isperite u vodi.

Foto: instagram.com/liz.amaya.style

Devojka drži nož

Turpija za nokte

Turpije za nokte su i same grube, i veoma su slične teksture stvarnih kamenčića za oštrenje koji se koriste za oštrenje noževa. Ovaj trik će vam olakšati život, a neće se uopšte pomučiti. Turpiju stavite na tvrdu površinu, nikako na kolena, ili negde blizu sebe! Turpiju okrenite na tvrdu površinu. Nož stavi pod uglom, sa oštricom usmerenom od vas. Nož povlači od sebe, a drugom ruku držite turpiju. Nož povlači tako da zahvatiš celu dužinu oštrice. Nož okreni i to ponovi i sa druge strane. Korake ponavljajte dok ne vidite da je nož dovoljno oštar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Mirjana Janiš

04.12.2022 10:57

Jasno je da je slanje fotografije sumnjivo!