SIPAJTE U VODOKOTLIĆ SIRĆE I JOŠ JEDAN SASTOJAK: Rezultat je GENIJALAN!

Autor: N.J.

Lifestyle

28.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste neko ko više voli da izbegne hemiju, savetujemo da probate sledeće.

SIPAJTE U VODOKOTLIĆ SIRĆE I JOŠ JEDAN SASTOJAK: Rezultat je GENIJALAN!

Foto: Shutterstock

Uglavnom u kupatilu ima najviše bakterija i zato ga često treba čistiti i dezinfikovati. Umesto da koristite štetne hemikalije, rešenje je baš tu na dohvat ruke. Možete koristiti proizvode koje već imate u svom domu i tako čistiti i jednu od prostorija u kući koja većini nije omiljena. Sada, pretvorite čišćenje kupatila u manje mučan posao uz pomoć novog trika.

Sirće ima mnogobrojnu primenu, od otpušavanja sudopere pa do čišćenje vodokotlića. Sipanjem belog sirćeta u vodokotlić veruje se da ćete postići maksimalan efekat i detaljno očistiti prostor pun bakterija i prljavštine, a takođe smatra se da se tako sprečavate eroziju unutar vodokotlića.

Potrebno vam je:

Čaša sirćeta od 9 odsto

Soda bikarbona ili rastvor joda

Foto: Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Čišćenje wc šolje četkom

Priprema:

Sirće morate da zagrejete na 40 stepeni, a tek onda da ga pomešajte sa sodom ili jodom. Na 200 grama sirćeta će vam trebati jedna supena kašika sode. Ako koristite jod, proporcije su 1:1. Sipajte mešavinu u vodokotlić i ostavite da stoji par sati. Bolje je da to uradite uveče da bi rastvor imao celu noć da deluje. Za još bolje rezultate, ponovite postupak nekoliko puta.

Ispraznite vodokotlić i zavrnite ventil. Suvom krpom obrišete unutrašnji deo vodokotlića i stavite sirće. Ono bi trebalo da stoji tako dva do šest sati, a onda ga ogulite nečim, samo nikako od metala.

Uz pomoć ove kisele tečnosti možete da očistite odvode, tuš kabinu, glavu tuša, stakla, prozore, bubanj mašine...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading